Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27032126

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Jakab Péter: „A mi feladatunk az, hogy a küzdeni tudókat összefogjuk”

Békéscsabaiak és Békés megyeiek figyelmébe! szeptember 25-én (szerdán) 17 órától Jakab Péter a Jókai Színház előtt tart utcafórumot!! Alább a cikk folytatása…

Fotó: Béli Balázs

Jakab Péterrel, a Jobbik frakcióvezetőjével készítettünk interjút

  • az önkormányzati választásokról,

  • a jobbikos jelöltekről,

  • a sokszínű városvezetésről,

  • a fejlődésről,

  • a haldokló vidékről,

  • a száraztészta-jövőről,

  • és egy fontos ígéretről.

Hivatalosan is véget ért a jelöltállítási folyamat, és az eddigi kampányoktól eltérően sok olyan Jobbik-szimpatizáns lesz az országban, aki nem szavazhat sem jobbikos önkormányzati képviselő-, sem jobbikos polgármester-jelöltre, de még csak önálló logós megyei listára sem. Ez egy félig üres, vagy egy félig teli pohár?

Ez egy történelmi jelentőségű választás! Nem pártok fognak megmérkőzni a Fidesszel, hanem hiteles közéleti szereplőknek kell felvenniük a harcot egy hiteltelen hatalommal szemben.

Ebben a küzdelemben a Jobbik minden hiteles jelöltet támogat, és arra kérjük a választóinkat, hogy ők is ezt tegyék.

Egy önkormányzati választáson sokaknak eleve nem a pártszínek a fontosak, hanem az, hogy ki lesz a körzet jó házmestere, aki gondoskodik az ottélőkről, harcol azért, hogy felújítsák az utakat, aki az adóforintokat nem látványberuházásokra fordítja, hanem például új eszközöket, berendezéseket vásárol a helyi kórháznak, mint ahogy azt Szombathelyen Balassa Péter jobbikos képviselő tette az elmúlt időszakban.

Ebben az új szisztémában a Jobbik hogyan teljesített?

A mögöttünk hagyott év arról szólt, hogy lehetőleg mindenhol egy-egy elleni küzdelem alakuljon ki a NER-jelöltjeivel szemben. A Jobbik ezekhez a konstrukciókhoz hiteles közéleti szereplőket kínált. Előfordult persze olyan is, amikor azt kellett kérnünk egy-egy jelöltünktől, lépjen hátra egyet, hogy a közösség egésze kettőt léphessen előre.

A Jobbik erejét pont az mutatja, hogy a jelöltjeink zokszó nélkül képesek voltak áldozatot hozni a közösségükért.

Mi valóban komolyan gondoljuk, hogy az ország csak akkor fog fejlődni, ha készek vagyunk érte áldozatot is hozni. A Fidesz nem hoz áldozatot, ők csak kivesznek a közös kasszából, és azt nézik, hogyan tudják a saját klientúrájukat még gazdagabbá tenni.

A folytatás, illetve a teljes interjú elérhető ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)