Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27355268

2020. június 16.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.

Jakab: A kormányzat vagy elkezdi szolgálni a nemzetet, vagy megbukik

Jakab: A kormányzat vagy elkezdi szolgálni a nemzetet, vagy megbukik

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Jó döntésnek minősítette Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, hogy pártja csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz – a politikus erről az ATV Start című műsorában  beszélt hétfő reggel. Mint mondta, „nem dakota közmondás, de attól még igaz, hogy megpróbáltak minket eltemetni, de nem tudták, hogy magok vagyunk”, úgy vélte, a magyarok szabadságszeretete szárba szökkent, és ez kormányváltást fog eredményezni.

A frakcióvezető szerint a vasárnapi választáson a Fidesz-féle gyűlöletet legyőzte a szeretet és a szolidaritás. Ha a magyar emberek képesek összekapaszkodni pártállástól függetlenül, akkor a kormányzat vagy elkezdi szolgálni a nemzetet, vagy megbukik – tette hozzá.

Jakab aláhúzta: bebizonyosodott, hogy a kormányt választáson is meg lehet buktatni.

A szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester hajszálvékony győzelmével kapcsolatban megjegyezte, majd meglátjuk, hogy a Kedves Vezető ma mit fog neki megüzenni.

Szerinte, ha Orbán Viktor keresztény embernek tartja magát, akkor meg kellene üzennie, hogy „egy orgiázósnak semmi keresnivalója a közéletben”. A győri összefogásból az utolsó napokban kiugrott győri jobbikosok miatt újra elnézést kért a város polgáraitól. Úgy fogalmazott, retorikailag úgy érezték, mintha Rogán Antal írta volna meg az általuk a közösségi médiába posztolt sorokat.

Az együttműködés jövőjéről szólva azt mondta, meg kell majd alkotni azt a receptet, ami nem egy önkormányzatra, hanem egy országra vonatkozik.

Mirkóczki Ádám egri győzelmére reagálva Jakab úgy vélte, minden jobbikos településen a korrupciós ügyek feltárása kell, hogy legyen az első lépés. Meg kell üzenni a helyi kiskirályoknak, hogy eddig lehetett talán lopni, de innen kezdve nem lehet lopni – mondta.

Követendő útnak nevezte azt, hogy nyilvánosságra hozzák a korábbi városvezetések által kötött szerződéseket.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Nem mellesleg Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba a győri képviselő-testület padsoraiban egymás mellett ült. Kiderült a botrány során, hogy a külkereskedelmi és külügyminisztérium előszeretettel fektette be az állami pénzt a Quaestor-ba. Az utolsó pillanatban Tarsoly haver a külügynek kiadta a milliárdokat. Elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül. Nagyon sokat buktak és buknak a magyar adófizetők az úgynevezett keleti nyitással is. Magyarország nem az uniós tagállamokkal ápol jó kapcsolatokat, hanem ázsiai kommunista országokkal és ázsiai diktátorokkal.” (Részlet az Összeállítás a Győrben történtekről című cikkből)

Emlékeztető: „A migráns vendégmunkásoknak megoldják a lakáskörülményeit és még tolmácsot is fogadnak melléjük. A magyar devizahiteleseket a sorsukra hagyják, és nem is törődik a kormány azzal, hogy hová költözik a szerencsétlenné tett kilakoltatott. Szerbiával egészségügyi megállapodást is kötött a kormány, de nem kötött ilyen megállapodást a magyar társadalommal. Vajon hány milliárd adóforintunk repül megint át a szerbekhez a kerítés felett? A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. A forint gyengülése, illetve gyengítése miatt elszabadul az infláció. A magyar társadalom számára jó hírek nem igazán kerülnek elő az óriási kormányzati propagandából, azok leginkább arra vonatkozóan adnak tanácsot, hogy kit kell gyűlölnünk!” (Részlet a Migránspárti Orbán-kormány című cikkből)