Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179723

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Júniusban érhet véget a veszélyhelyzet a mostani tervek szerint

Május 26-án nyújthatják be azt a jogszabály-tervezetet az Országgyűlésnek, amellyel megszűnhet a veszélyhelyzet – közölte a Hír TV műsorában vasárnap Gulyás Gergely. A képviselők ezt júniusban fogadhatják el, így akkor lehet vége a rendkívüli jogrendnek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint ettől a tervtől akkor térhetnek el, ha radikálisan megnő a fertőzések száma és tömegessé válnak a megbetegedések.

Itthon a koronavírus-járvány megjelenése miatt a veszélyhelyzetet március 11-én hirdették ki és a kormány sorra hozta meg az olyan korlátozó rendeleteket, amelyekre csak ilyen rendkívüli jogrend idején van lehetősége. Ilyen volt az iskolák bezárása és áttérés a digitális oktatásra, illetve a kijárási korlátozások.

Az Országgyűlésben komoly vita zajlott a felhatalmazás kapcsán készült jogszabályról. Azzal az ellenzék is egyetértett, hogy ilyen esetben a kormánynak a gyors intézkedések érdekében különleges lehetőségei legyenek, ugyanakkor azt már határozottan ellenezték, hogy a felhatalmazásnak nem határozták meg időben a végét. Amellett érveltek, hogy legfeljebb 90 napra szóljon ez a hatalom, majd utána meg lehet vizsgálni, hogy szükség van-e még rá. Ám hiába, az elfogadott jogszabály az Országgyűlés kezébe adta a döntést, a parlamentben pedig a Fidesznek és a KDNP-nek továbbra is kétharmados többsége van.

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: A kényelmes kétharmados többség megvan, az Orbán Viktor által bátornak nevezett 133 országgyűlési képviselő mindig tudja a kötelességét. Hozzájuk csapódott most már három esküszegő volt jobbikos is. A mentelmi jogától megszabadított Simonka György és Boldog István is szavazhat… Így aztán a teljhatalom továbbra is biztosított, amit az ország javára kellene használni, és nem a fél világ javára.

Augusztus 20-án lesz minden idők legnagyobb tűzijátéka Budapesten. Ott aztán összejöhet több tízezer ember, a másfél méteres távolság meglétéről szó sem lehet. Mi lesz a következménye, abba jobb nem belegondolni. A szeptemberi katolikus világtalálkozót a jövő évre elhalasztották, az augusztus 20-ai nagyrendezvény viszont meglesz. Úgy, hogy a helyszíneket a kerületi önkormányzatoknak (sok köztük az ellenzéki) ingyen kell rendelkezésre bocsátani. Országszerte szoktak lenni tűzijátékok, félő, hogy most is úgy lesz, és eldurrogtatnak megint néhány milliárd forintunkat szennyezve a környezetet, riogatva a kutyákat. Szeptemberre jósolják a vírus második fordulóját, ez a „játék” lehet, hogy segíteni fog a megvalósulásában…

Békéscsaba, 2020. május 18.

F. I. – M. K. M.