Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26322233

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

Jönnek hozzánk az indiai cégek is

A kormány a következő két hónapban ezer olyan új, magyarországi munkahely létrehozását jelenti be, amelyeket a legmodernebb technológiát alkalmazó indiai cégek hoznak létre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel telefonon nyilatkozva Mumbaiból.

India gazdasága a világon a hetedik legnagyobb, a nemzeti teljesítménynek a 16 százalékát Mumbaiban és környékén állítják elő. Ebből a szempontból is különös jelentősége van akkak, hogy a Mumbaiban, vagy a környékén működő indiai vállalatok – amelyek egyébként saját szektorukban a világ legnagyobbjai közé tartoznak, sorra hozzák beruházásaikat Magyarországra – tette hozzá.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: MTI/propeller.hu

sokkaljobb-kommentár: A túlnépesedett Indiából elég sok van már bent nálunk vendégmunkásként. Vajon indiai, esetleg ukrán vagy egyéb vendégmunkásokat fognak alkalmazni úgy, hogy a magyarok adójából 1,5 millió forint/fős munkahely-teremtési támogatást fognak kapni? A magyar munkaerő MEGFIZETÉSÉN, a magyar fiatalok lakhatási lehetőségének megoldásán kell dolgozni, mert amennyiben ez a folyamat folytatódik, kicserélődik az ország népessége, magyar alig marad… Ha csak nem ez a cél!

Békéscsaba, 2020. január 17.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: A forint lassan már hónapok óta egyre gyengül, és a megvédésére nem történik sem jegybanki, sem kormányzati intézkedés. A jegybanki alapkamat évek óta nagyon alacsonyan, 0,9 százalékon van tartva, amellyel nagyon jól járnak az exportálók, többek között az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak. És bizony nagyon rosszul járnak az importra szorulók, általában a magyar kis- és közepes vállalkozások. Meglódul az infláció, elsősorban az elszabaduló élelmiszerárak végképp ellehetetlenítik a keményen dolgozó magyar kisembert! Mi lehet erre Matolcsy György jegybankelnök válasza? Kellemes karácsonyt? (Részlet a Mi lesz veled forint, és mi lesz veled Magyarország? című cikkből) Újabb jól járó külhoniak jönnek…