Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18669078

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Jön az egyéni számlás rendszer az állami pillérben

Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó! Nem jött – ez sem!

Ebben az évben a kormány bevezeti az egyéni számlás rendszert az állami nyugdíjrendszerben - fejtette ki kérdésre válaszolva a kormányfő, aki hozzátette: a kormány néhány hónapon belül kidolgozza ennek részleteit. Az erről szóló és konkrét menetrendet tartalmazó előterjesztést szerdán hallgatta meg a kormány - fűzte hozzá a miniszterelnök, aki szerint átláthatóbb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz az új rendszer.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a kormány ülését követően a Miniszterelnökségen.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Magyarország a most lezárult döntéssel visszacsatlakozott azokhoz az országokhoz, ahol kétpilléres a nyugdíjrendszer. Ez a klasszikus nyugat-európai nyugdíjrendszer. Az európai megoldások közül választottunk, a nyugat-európait választottunk a kelet-európai helyett – magyarázta Orbán Viktor.

Forrás: Részlet a portfolio.hu online gazdasági újság 2011. február 1-jei cikkéből

sokkaljobb-kommentár: Az amerikai nagykövet a 2010-es választási kampányban beszólt Orbán Viktornak, hogy ne ígérjen már annyit! Orbán Viktor visszaüzent, hogy ne a szavait figyelje, hanem majd a tetteit. Ez természetesen a választás után derült ki… Azóta egyfolytában a tetteit figyeljük, és nem győzünk csodálkozni azon, mennyire nincsenek köszönőviszonyban a szavak és a tettek. Már hogy lennének, amikor még sohasem találkoztak! Akik a magán-nyugdíjpénztárakban maradtak, nagyon jól jártak. Akik (kb. a 97 százalék) átmentek az állami rendszerbe, az nem is olyan biztos!

Itt a szomorú tény: jegybanki statisztikai adat csupán a csaknem 3000 milliárd forint… 

Az is szomorú tény, hogy a jegybank összes kiadása (több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott, gépkocsik, épületek, üdülők, számítógépek, vagyis a rezsi) az utolsó forintig a magyar adófizetőket, nyeresége a Matolcsy György által alapított hat jegybanki alapítványt illeti. A jegybank állam lett az államban. A jegybanki alapítványoknál elképesztő beruházások és bevásárlások történnek a pénzünkből.

Békéscsaba, 2018. január 12.

F. I. – T. Z.  

Emlékeztető: „A Fidesz jelentős törvénymódosításokat eszközölt, saját fazonjukra igazították a régi törvényeket, és az újakat a klientúra javára hozta. 2010-ben azonnal elkezdtek alkotmányozni. Ezt az alkotmányt később alaptörvénynek nevezték át. Egyetlen ellenzéki párt sem szavazta meg, és ugyanúgy semmibe vették a népet, mint a rendszerváltásnak nevezett valami idején. Sikerült kihagyni az alaptörvényből a társadalom négy alaptételét: nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amely miatt a magas jövedelműek és a hatalom nem, vagy alig fizet adót. A havi ötmilliós (már ilyen is van!) jövedelemből és a minimálbérből egyaránt 15 százalék személyi jövedelemadót vonnak. A kieső 600 milliárd forint adóbevételt a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával vonják el, szintén a jövedelemhez alig jutóktól. Mert az áfa a kisember különadója… A kormány a multikat hozza helyzetbe, és a bankok is mindig nagyon jól járnak. A magyar társadalom a fontossági sorrendben már nincs dobogós helyen – nemzetinek mondott kormány idején!” (Részlet a Választások 1990-től napjainkig című cikkből)