Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275726

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Józan paraszti ésszel felfoghatatlan!

Van-e még egy ilyen jegybank nemcsak Európában, hanem az egész világon, (amit Magyar Nemzeti Banknak is szoktak titulálni), amelynek összes kiadása (több mint ezer giga jövedelmű munkatárs, épületek, gépkocsik és azok fogyasztása, üdülők, vagyis röviden az összes rezsi) a magyar adófizetőket terheli, a tetemes nyereséget viszont nem a költségvetésbe fizeti be, hanem kiviszi hat jegybanki alapítványba. Amelyek szinte már magánalapítványokként működnek, és eszement költekezés zajlik, sőt, haveri kifizetőhelyekként is működnek.

Az egyre gyengülő, vagy gyengített forintot sem a kormány, sem a jegybank nem védi meg! Kinek lehet az érdeke ez? A jövedelem- és lakhatási szegénységben szenvedő magyaroknak biztosan nem! Sőt... Ők fizetik meg ezt a kárt is, mert ez már káros és kóros, mert az infláció jócskán belódul emiatt.

Hogy miből lehet a jegybanknak tengernyi nyeresége?

– az unió által Magyarországnak utalt pénzek euró-milliárdjainak forintosításából,

– a devizahiteleseken,

– a külföldön dolgozó magyar fiatalok jövedelme egy részének hazautalásából (ezen nagyot kaszál az állam és a számlavezető bank is!),

– a jegybanki alapkamat nagyon alacsonyan tartásából (0,9 százalékon), amellyel igencsak jól járnak az exportáló multik, például az autógyárak, de rosszul járnak az importra szoruló kis- és közepes magyar vállalkozások, amelyek a magyar munkavállalók 75 százalékát alkalmazzák.

Ez a kiszervezett nyereség évente 200 milliárd forint körül lehet. A másik ehhez hasonló pénzszivattyú a társasági adó egy részének, vagy már nagy részének a tao-kasszába való átpumpálása. Ebből épülnek a stadionok immár nemcsak itthon, hanem körbe Ausztria kivételével a határ mentén minden országban, és ebből fizetik a giga jövedelmeket a focistának csúfolt játékosoknak. Hogy a már átadott, és egyre nagyobb veszteséget termelő stadionok és sportakadémiák fenntartására ez a 123 milliárd forint elég lesz-e, az nem is olyan biztos! Ettől függetlenül épülnek tovább a stadionok!

A fél világot (már afrikai országokat, ázsiai diktatúrákat és a kommunista Vietnámot, valamint a balkáni tűzfészek országait) támogatja már az adónkból a kormány, de jut belőle a háború sújtotta övezetek keresztényeinek és annyi pénzünk van, hogy már mexikói templomfelújításokat is bevállal a terhünkre a kormány! Miközben itthon egyre rosszabb helyzetbe kerül az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat! Román területen 200 millióért iskolát építettünk úgy, hogy ott egy szál magyar nincs! Mindössze annyit kellett bevállalni a szülőknek, hogy egyszer majd tanulnak a gyerekeik magyarul. Ezt követően jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy 50 milliárd forint hitelt vettünk fel a magyarországi iskolák felújítására, esetleg iskolaépítésre. A határon túli beruházások fenntartása is a magyar adófizetők nyakába szakad. Meddig tudják mindezt elviselni a kalandvágyból még itthon maradt emberek?

A forint ellen a „nagyok” megkezdték a shortolást, vagyis lehet fogadni a forint bukására…

A forint gyengülése elsősorban az állampolgárokat sújtja. Mellár Tamás közgazdász, országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorában a témával kapcsolatban ITT !

Békéscsaba, 2020. február 7.

Anton

Emlékeztető: „Az Országgyűlés – amelynek kétharmada nyilvánvalóan miniszterelnök-párelnök befolyása alatt végzi törvényhozó munkáját- nem hajlandó eleget tenni az Alkotmánybíróság felhívásának, amely szerint meg kellene alkotnia azt a törvényt, ame3ly a rokkantnyugdíjasokat kárpótolná a törvénysértő módon megfosztott járandóságuk miatt. De a miniszterelnöktől tudjuk, hogy munka nélkül senki nem kaphat közpénzt. Ki tudja, talán emiatt késlekednek e törvény benyújtásával, mulasztásos alkotmánysértést elkövetve.”(Részlet A jogállamnak befellegzett című cikkből) Rengeteg magyar nyugdíj repül át úgy a határainkon át, hogy azért mindössze annyit kell tenni, hogy rendszeresen le kell szavazni a Fideszre!

Emlékeztető: „Az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye.” (Orbán Viktor 2007. június 29-én)

Emlékeztető: „130 milliárd forintunk megy ki csak a határon túli pártok támogatására! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint erre azért van szükség, mert nekünk nem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl. Dehogynem mindegy, az a nem mindegy, hogy itthon hány zsebes korrupt polgármester van! 1,1 millió kettős állampolgár fog már szavazni, és a kamupártokat is tovább élteti a hatalom. Semjén Zsolt szerint szárnyal a gazdaság! Ne szárnyaljon, mert az nem madár! Próbáljon meg talpon maradni ennyi korrupció és pénzszórás mellett... Az Európai Ügyészséghez igenis csatlakoztatni kell az országot, mert másképp nem áll helyre még viszonylagosan sem a rend!(Részlet a Trianon 100 és a nemzeti összetartozás című cikkből)