Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27120955

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Jóságos a kormány a kaszinókkal!

4,6 milliárdos ajándékot kaptak a kaszinók tavaly a kormánytól. Három év alatt több mint 13 milliárd forint játékadóról mondott le a kormány, vagyis ennyivel gazdagította a kaszinókirályokat.

A kaszinóüzemeltetés piszok jó üzlet volt tavaly is, a néhai Andy Vajna kaszinói például összesen 12,2 milliárd forint osztalékot fialtak a tulajdonos Las Vegas Casino Zrt.-nek. A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, összesen 4 milliárd 633 millió forintos ajándékot kaptak a kormánytól. Ennyivel csökkenthették befizetendő játékadójukat, miután törvény írja elő, hogy a kaszinók koncessziós díja teljes egészében levonható a játékadóból. A kormány pedig tavaly az előző évinél is több kedvezményt nyújtott a kaszinókirályoknak, akkor ugyanis 4,375 milliárd forint adót engedett el. Három év alatt pedig több mint 13 milliárd forintra rúg a kaszinótulajdonosoknak juttatott engedmény.

A legnagyobb ajándék a január 20-án elhunyt Andy Vajna érdekeltségének, az LVC Diamond Kft.-nek jutott, több mint 4 milliárd forint. Ez a cég üzemelteti a legtöbb játékbarlangot, Vajna nyerte el annak idején mind az öt fővárosi koncessziót, de az is növelte a kedvezményt, hogy a volt sztárproducer egy cégbe vonta össze kaszinóit, így kevesebb játékadót kellett fizetnie.

Tavaly mind a tíz hazai kaszinóban nőtt az árbevétel és egy kivételével az adózott eredmény is, és mindnyájan kicsit nagyobb kedvezményt is kaptak tavaly, mint 2017-ben.

Júniusi összeállítás arról, melyik kaszinóüzemeltető oligarcha mennyivel járt jól, ITT !

Forrás: 24.hu

sokkaljobb-kommentár: Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, aki a győri polgármester munkatársa és társa a jachton is, három nagyváros kaszinóját üzemelteteti (Győr, Pécs, Miskolc). Borkai Zsolt lemondása után az alpolgármester megszüntette a munkaviszonyát, de máris kapott új lehetőséget. A győri Széchenyi egyetem alkalmazza 1,6 milliós fizetéssel. Lázár János minisztersége idején is munkalehetőséget kapott 8-9 milliós jövedelem ellenében. A győri szappanopera úgy néz ki, hogy végtelenített. „Döbbenetes gyanú a Borkai-ügy-ben: egyesítették a bűnügyeket, többmilliárdos hűtlen kezelés miatt nyomoznak – Ez áll az iratokban” – írja tegnapi számában a Blikk.

Szó van már zsarolásról és sok egyéb nyalánkságról is. A győri időközi polgármester-választást egyébként 2020. január 24-ére írták ki.

Arról, hogy mely üzletemberekkel kötögetett szerződéseket a győri önkormányzat, bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. november 25.

F. I. – M. K. M.  

Emlékeztető: Pont abban a balatoni luxus apartmanházban vett üdülőt Rákosfalvy Zoltán, a győri polgármesterrel szexpartizó ügyvéd, ahol Polt Péter és a felesége is  ingatlantulajdonos lett – írja a tulajdoni lapok adatai alapján az Átlátszó. A főügyész és felesége 2016-ban vett apartmant a balatonfüredi apartmanházban, akárcsak a győri ügyvéd-kaszinótulajdonos.  Rákosfalvy volt az, aki hatalmasat szakított azzal, hogy elhappolta a győri önkormányzat elől azokat a szántókat, amiken később az Audi épített logisztikai központot. Közben persze Borkainak dolgozott, és az egyik általa kapott cég most is egymilliós fizetést biztosít a polgármester fiának.” (Részlet a Pont ugyanabban az apartmanházban van nyaralója Polt Péternek és Borkai ügyvédjének című cikkből)