Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20701770

2019. március 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Klaudia napja van.
Holnap Benedek napja lesz.

Itt a „Fekete könyv”, az Orbán-kormány 106 korrupciós ügyével

Felkerült az internetre és bárki által szabadon olvasható a Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország által készített „Fekete könyv”, amiben 106 darab konkrét korrupciós ügy szerepel a 2010-2018 közötti időszakból.

Korrupció során a szereplők gazdasági előnyt szereznek társadalmilag hasznos ellenszolgáltatás nélkül, ezért társadalmi szinten veszteséget okoznak – lényegében ez a korrupció, ami Bulgáriát leszámítva az egész Európai Unióban Magyarországon a legrosszabb.

Letölthető ITT !

A korrupció 2010 és 2018 közötti magyarországi helyzetét bemutató Fekete Könyv két részre tagolódik. Míg az első rész hazánk korrupciós kockázatát és kitettségét, valamint a közpénzekkel való visszaélést megvalósító korrupció fő megvalósulási formáit és módszereit mutatja be, addig a második rész 106 konkrét korrupciós eset rövid leírását és tipizálását tartalmazza.

 • Ilyen például a 3-as metrószerelvények oroszoknak adott felújítása,
 • az 1956-os emlékév haveri cégeknek kiosztott milliárdjai,
 • a cigányság felzárkóztatására szánt „Híd a munka világába” milliárdok eltűnése,
 • a koncessziók (kaszinó, trafik) pofára való osztogatása,
 • a rettenetesen drága Liget-projekt,
 • az orosz Paks2-biznisz,
 • a haverokat időben kimenekítő Quaestor-ügy,
 • a békemenetes CÖF-nek adott MVM-támogatás,
 • az uniós pénzek visszaosztásáról szóló Voldemort-ügy,
 • az Orbán környezetében mozgó Interpol-körözött Ghaith Pharaon ügye,
 • a széteső Várkert-bazár,
 • vagy éppen a túlárazott Budapest–Esztergom vasútvonal-felújítás.

A kötetben leszögezik, hogy a korrupció súlyos formái a 2010 előtti időszakban is jelen voltak Magyarországon, ugyanakkor ez a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerének szétzilálása miatt rendszerszintűvé vált.

„A jelenlegi korrupció ilyenformán túlmutat a tranzakciókon, a hagyományos vesztegetésen és kenőpénz-fizetésen, és rendszerszintű jelleget ölt. A legfontosabb korrupciós kockázat magának az intézményrendszernek az eltorzulása.” – szerepel a dokumentumban.

Magyarországon tehát mindent a korrupció mozgat, nem lehet Fidesz-kapcsolatok nélkül életben maradni, az Orbán Viktor felé kimutatott lojalitás pedig fontosabb erény, mint a tehetség, a tisztesség vagy a szorgalom.

Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő a könyvvel kapcsolatban azt mondta , egy "maffiakormány" irányítja Magyarországot, amely közpénzekhez juttatja a hozzá közel állókat, s ez így nem működhet tovább. A Jobbik be fogja bizonyítani, hogy tettekkel is lehet küzdeni a korrupció ellen – mondta.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Sajnos továbbra is következmények nélküli ország maradtunk! Ráadásul egyre több szocialista és szabad demokrata politikus tűnik fel fontos pozíciókban a hatalom környékén! Vagy valóban nem történt rendszerváltozás, mint ahogy azt egyesek állítják, vagy visszarendeződés zajlik. Döntse el ki-ki saját vérmérséklete szerint!” (Részlet a Már nem korrupció – alkotmányos költség című írásból)