Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27115224

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

Ismét Orbán Viktor lett a Fidesz elnöke

Jakab Péter: „Na ettől kell megvédenünk a városainkat és a falvainkat október 13-án”

Szeptember 29-én tartotta 28. kongresszusát a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt tagjai Budapesten, a BOK Sportcsarnokban gyűltek össze, hogy - Orbán Viktor szavaival élve – ne a pozíciókon, hanem a munkán osztozkodjanak.

A nap folyamán a kormánypárt több befolyásos politikusa is stand upolt egyet, és többen is produkáltak olyan kijelentéseket, amelyektől egy reálisan gondolkodó embernek minimum a tarkójáig szalad a szemöldöke.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője például arról elmélkedett, hogy a Fidesz-frakció továbbiakban is őrizni fogja az Országgyűlés méltóságát, és „az ellenzéki képviselők gyalázkodásával szembeni jogos indulat” sem tereli majd el a figyelmüket az emberek akaratáról. Beszédéből kiderült: a „jogos indulatot” az olyan akciók miatt táplálják az ellenzéki képviselőkkel szemben, mint a tavaly december 12-i ülésnap, melyen az ellenzéki pártok a rabszolgatörvény megszavazása ellen tiltakoztak.

Kocsis Máté amnéziában szenved. Erről a korábbi cikkünk elérhető ITT !

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő arról beszélt, hogy Európában már megint „új lendületet vett a bevándorláspárti politika”, ami bosszút állt Trócsányi László biztosjelöltön, aki egyenesen „a magyar Salvini” (mi is csak találgatni tudunk, hogy ez mit jelenthet... - szerk.).

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Trócsányi László uniós biztossá történő megválasztása kétséges. Bár még három feltételt kilátásba helyezett Orbán Viktor. Deutsch Tamás sportminiszterként alkalmatlan stadionbeléptetőket vásároltatott meg velünk, okozva jó pár milliárd forint kárt – következmények nélkül. A 2006-os országgyűlési választás előtt még volt miniszterelnöki vita, akkor Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között. Gyurcsány Ferenc jócskán lekörözte Orbánt, aki azóta nem is áll ki vitára, de nem engedi a jelöltjeinek sem a vitára történő kiállást.

Kósa Lajos a Fidesz alelnöke lett. Számíthatunk az eddigieknél is több színvonalas megszólalására. Csak nehogy a forint végképp belehaljon…

Békéscsaba, 2019. szeptember 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Atyai jóbarátom, Torgyán József mondta mindig a Fidesz politikája kapcsán, hogy Orbánék azt a stratégiát követik, miszerint „rágalmazd meg ellenfeledet, és bár ő fogja megnyerni a pert, tied lesz a mandátum”. Ha van olyan módszer, amelyet a „keresztény” és „nemzeti” Fidesz bulldogkövetkezetességgel valósított meg az elmúlt évtizedekben mind szövetségeseivel, mind ellenfeleivel szemben, az a fenti princípium. Meglehetősen idegennek kellene lennie egy jogászdoktortól a fenti attitűdnek, ám azt maga Orbán Viktor is figyelmébe ajánlotta híveinek még 2006-ban, amikor választási csalás elkövetésére biztatta őket. „Majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot” – mondta ekkor a későbbi miniszterelnök.” (Részlet az Oszt jónapot! című cikkből)

Emlékeztető: „Egyedi döntések születtek tehát, különösen, ami a nagy adósokat illeti. A 223 település közül 94-nek nagyobb volt egymilliárdnál az átvállalt adósság mértéke. De a koncentrációt jelzi, hogy az ötmilliárd forintnál nagyobb segítséget kapott 15 önkormányzat közül 12-nek tízmilliárd forintnál is több támogatást szavazott meg a kormány. Abszolút értékben a legnagyobb nyertesek: Budapest 104,06 milliárd forint (60 százalék), Pécs 29,22 milliárd (70 százalék), Miskolc 25,66 milliárd (70 százalék), Debrecen 18,072 milliárd (65 százalék), Hódmezővásárhely 15,65 milliárd (60 százalék), Szeged 14,075 milliárd (50 százalék) és Kaposvár 13,98 milliárd (70 százalék). Százalék a meglévő hitelállomány arányában. Érdekes összevetni az 50 ezer körüli lakosú Hódmezővásárhely (polgármestere a legutóbbi időkig Lázár János volt) 15,65 milliárdos adósságátvállalási adatát a 170 ezer körüli Szeged (polgármestere a szocialista Botka László) 14,075 milliárd forintos adatával.” (Részlet Az önkormányzati adósság átvállalásáról című cikkből) A százalék az az adat, hogy az adósság hány százalékát terhelték rá a magyar adófizetőkre!