Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18692272

2018. október 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.

Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel

Az MTA Világgazdasági kutatóintézetének volt vezetője részletesen elmondja, hogyan teszi tönkre politikájával a jelenlegi kormány Magyarországot, és miért kell leváltani őket mindenképp áprilisban. (Vona Gábor idővonaláról)

Fotó: Ivádi-Szabó Balázs

Gazdaságilag, társadalmilag és szellemileg-lelkileg is a vesztébe rohan az ország – vélekedik Inotai András közgazdász professzor.

Az MTA Világgazdasági kutatóintézetének volt vezetője a Zoom.hu-nak nyilatkozva felhívja a figyelmet: a globalizáció „egyre nehezebben megérthető és követhető léptékkel” gyorsul, a folyamat "relatív vesztesei" pedig egyre többen vannak. A kutató szerint hiába erős és gazdag egy-egy ország viszonylag, ha lakosságának tekintélyes része úgy érzi, rosszabbul megy a sora. Az interjú elérhető ITT

„A globalizáció relatív vesztes rétegéhez tartozók szavazták meg a Brexitet egy olyan országban, amely a globalizáció legnagyobb nyerteseinek egyike.(...) Ez a réteg ültette elnöki székbe az Egyesült Államokban Donald Trumpot, amely ország évtizedeken át a globalizáció motorja, továbbá egyértelműen a legnagyobb nyertese volt, és még ma is az.” – mutat rá Inotai. A professzor úgy látja, Magyarországon ennél is sokkal veszélyesebb helyzet van kialakulóban. A mértételen korrupció egyre sebezhetőbbé teszi hazánk gazdaságát. 

„Ezekkel a panamákkal, amelyek most mennek a bankrendszerben, többi között a soha nem tapasztalt kapzsisággal jellemezhető új oligarchia vagyonának „gyarapítása” keretében, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a bankrendszer egy vagy több magyar egysége összeroppanjon, illetve egyetlen esemény láncreakció-szerű folyamatokat indítson el.”

Ennél is súlyosabb problémakánt értékeli a humántőke négy „alapkövének”, az egészségügynek, az oktatásnak, a kutatás-fejlesztésnek és az innovációnak a „tudatos lerombolását”. Hozzáteszi: az egyenlőtlenségek növekedése a globalizáció velejárója, ám a világ szinte minden országának vezetése igyekszik ezt mérsékelni. Ezzel szemben a magyar kormány még „rá is tesz egy lapáttal”, egyre jobban kiszélesítve a társadalmi szakadékokat. 

„Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.” – mutat rá a professzor, aki szintén kiáltóan igazságtalannak tartja, hogy legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjakat is ugyanannyival emelik.

A kutató úgy látja, a kormány politikája „négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert csinált”, akiknek a sorsa teljesen közömbös Orbánék számára. Úgy véli, „a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó” hatalom azt üzeni: „pusztuljon el négymillió magyar, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.”

Inotai szerint veszélyes pusztítást végeznek „a kormányzat népbutító intézkedései és propagandája” is, a primitiv sorosozás, az (egyébként szerinte is nagyon komoly kihívást jelentő) migrációs válság kapcsán folytatott „gyűlöletpropaganda”.

„Olyan mértékű szellemi népirtás folyt az elmúlt években és még nagyobb intenzitással folyik ma Magyarországon, ami, ha ilyenre lenne felhatalmazása, akkor azzal – a fizikai népirtás bűntényéhez hasonlóan – a hágai bíróságnak kellene foglalkoznia.” – szögezi le indulatosan.

 A kutató szerint jellemző, hogy „szinte már mindenről tartunk évfordulót”, ám 2017-ben a Kiegyezés 150 éves jubileumáról „szinte egy szó sem esett”.

Inotai úgy véli, „elvitathatatlan, hogy a kiegyezés nemzeterősítő és jövőpárti volt, az ország hosszú távú érdekét szolgálta. (...) Olyan lépés, aminek most nyomát sem látom.

A közgazdász szerint az uniós támogatási pénzek az elmúlt tíz esztendőben is komoly lehetőséget jelentettek volna a felzárkózásra, ám ezeknek az összegeknek a nagy része versenyképes vállalkozások fejlesztése helyett olyan cégeknek jutott, „amelyek kizárólag a pénzek lenyúlásában versenyképesek.”

Inotai András szerint a jelenlegi kormányzatot mindenképp le kell váltani, és erre az idei választások talán az utolsó esélyt kínálják, mert minden hónap, amit Orbánék hatalmon töltenek, „drámai mértékben növeli a fordulat árát.”

„Nincs 2022! Ezt üzenem minden pártnak, elsősorban azonban a szavazásra jogosult valamennyi magyar és magát magyarnak valló állampolgárnak.”

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az általában veszteséges állami cégek vezérei Domokos László ÁSZ-elnök előterjesztése alapján havi ötmilliós jövedelemben részesülnek. Mivel eltörölték a járulékplafont, a teljes ötmillió belemegy az általában idősödő vezérek nyugdíjalapjába. Elképzelhető lesz emiatt már a havi ötmilliós nyugdíj is, mert ezek a vezetők bőséggel részesülnek jutalomban és prémiumban is. Például a 63 éves Matolcsy György jegybankelnök még néhány jegybanki alapítványnál is jövedelmet húz. Az egykulcsos adóval ezek az emberek jártak igazán jól, és bizony nagyon rosszul jártak a minimálbéresek. Főleg azért, mert korábban a minimálbér ADÓMENTES volt!

A magyarországi bankoknak már több mint 50 százaléka magyar tulajdonban van. A következő válság emiatt aztán úgy kupán vágja a nép egyszerű gyermekeit, az alig jövedelemmel rendelkező agyon adóztatott társadalmat, hogy többé nem fog tudni talpra állni.

A Rogán-féle haveri körnek nagy hasznot termelő Letelepedési kötvény forgalmazását nem megszüntették, hanem felfüggesztették! Mi következik ebből? A választás után tovább folytatják ott a forgalmazást, ahol az ősszel abbahagyták! Miután már 1500 milliárd forint uniós pénzt kiosztott a kormány, ami az unióból vagy beérkezik, vagy nem – jelentette ki Csaba László közgazdász. A református egyház lett a legnagyobb haszonélvező, és nemcsak itthon, hanem a határainkon túl is.

Békéscsaba, 2018. január 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A rekordsebességgel benyújtott és elfogadott, a NAV átalakításáról szóló törvényjavaslatba belecsempészett passzus enyhít az eddigi tiltáson. Az új szabály szerint csak az adott vezetővel egy háztartásban élő hozzátartozókra vonatkozik a korlátozás, és a lehetőség november 1-jétől visszamenőleg érvényes. A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett DK-sok és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott. Fodor Gábor később azt nyilatkozta, hogy véletlenül nyomott igent. Hiába nincs meg a kétharmad, a Fidesz tovább nyomul, mint kés a vajba. Félő, hogy még a maradék maradéka is odalesz, mire elérkezünk a 2018-as választásokig. Már ha addig a migránsválsággal el nem rendezik a héják a sorsunkat! Vagy az is lehet, hogy addigra már nem köztársaság leszünk, hanem családi vállalkozás?” (Részlet az Állami tisztségviselők rokonai és a közbeszerzés című írásból) 

Emlékeztető 2.: „Ha még négy évet sikeresen kormányozhatunk, nagyon sok minden visszafordíthatatlan lesz mindabból, amit tettünk, nemcsak Magyarországon, hanem a példánkon keresztül akár egész Európában is”. (Részlet Kövér: Az ellenzéki pártoknak sem programjuk, sem értékrendjük nincs című interjúból) Az elszámoltatásról és a felelősségre vonásról, a lopott holmi visszapakolásáról nem beszélt, és arról sem, hogy hány magyar ember lesz képes túlélni az eddigi nyolc, és az esetleges újabb négy évet…