Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770119

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Inotai: A politikai maffia ellopta az uniós pénzek nagy részét

Az uniós források legalább kétharmadát a politikai maffia gazdasági hátterének megteremtésére használták az elmúlt években – állítja Inotai András. A közgazdász Egyenesen című műsorunkban úgy fogalmazott: a források ellopása és felelőtlen felhasználása nem egyedi eset, a mögött szervezett csoportok állnak.

– Ennek a pénznek egy jelentős hányada a politikai maffia gazdasági hátterét teremtette meg. Egy olyan országban, amely ráadásul a hivatalos politika szintjén Európai Unió-ellenes, az Európai Unió alapértékeit ássa alá. Nem tudom, hogy az uniós állampolgárok, akik adójukból jelentős összegeket ebbe a közös költségvetésbe fizetnek, miért nem tették szóvá, hogy egy Európa-barát, felzárkózó, kevésbé fejlett, de modernizálódó országot természetesen támogatunk, mert az unió kohéziója ezt megköveteli, és nagyon szeretnénk fejlettebb országokat találni a tagállamok között is, de hát pontosan az ellenkezője történik – mondta a közgazdász.

A cikk az interjú videó-felvételével ITT

Forrás: hirtv.hu

Emlékeztető: „Orbán Viktor oligarchái – Egy új elit felemelkedése Magyarországon címmel jelent meg egy cikk a Financial Times nevű gazdasági lap Big Read rovatában – szúrta ki a 444. Az írásban szó esik egyebek mellett Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Garancsi István gazdagodásáról, valamint közbeszerzésekről, mígnem hirtelen megszólal benne Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, egykori századvéges vezető, és egészen érdekes kijelentéseket tesz. A cikkben a Fidesz nem hivatalos ideológusaként megnevezett Lánczi azt mondja, hogy az említett személyek a magyar oligarchák, „de ez nyíltan vállalt politika, ez az, amit a kormány akar. (…) Bár Orbán soha nem mondta ezt ki, feltehetően bátorítja vagy engedi, hogy bizonyos magyar üzletemberek nagyon gazdagok legyenek, hogy ők alkossák a magyar középosztály csúcsát.” (Részlet a Lánczi András: Mészárosék Orbán Viktor engedélyével gazdagodhatnak című cikkből)