Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181262

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Ilyen még nem volt: a Miniszterelnökség várkapitányságot alapított

Átalakította a Miniszterelnökség a budai Várnegyed területén zajló beruházásokat koordináló cégeket és megalapította a Várkapitányság Nonprofit Zrt.-t.

A Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én megalakult a Várkapitányság Nonprofit Zrt., az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre – derül ki a Céginfor.hu adataiból.

A Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit 2018 nyarán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezett ki a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására. A háromtagú igazgatóság tagja még Koltay András (Koltay Gábor filmrendező fia) és Sepsey Balázs (Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia).

A Várgondnokság 1998 óta foglalkozott a Budavári Palotával és környezetében található állami tulajdonú műemlék ingatlanok, így a Várkert bazár és más felépítmények vagyonkezelésével, fejlesztésével, az üzemeltetés egyes területeinek feladataival. A Várgondnokság és a Budavári Kft. egyaránt az Ybl Miklós tér 6. alatt üzemelt – a Várkapitányságnak is ez a központja –, mindkettőt Gyutai Csaba fideszes politikus, volt zalaegerszegi polgármester vezette - jelenleg nem tudni, hogy az összeolvadással miként alakult az ő sorsa.

Kiemelt beruházás lett a PM várba költözése. A várba költözöttek élelmezését a Gundel étterem oldja meg.

Miközben a devizahiteleseket kilakoltatják, a keményen dolgozó kisembereket ellehetetlenítik, a magyar vidék jócskán leépül, megy a hatalmi arrogancia és a rongyrázás! Mit sem számít a hatalmas államadósság és a magas államháztartási hiány, a fél világot segíti a hatalom az adónkból! Tavaly év végén 72 milliárdot osztottak ki úgy, hogy nem sokkal előtte 73 milliárd forint hitelt vettek föl. A 72 milliárd forint fele el is hagyta azonnal az országot.

A budai várba költözés lovardával és földalatti garázzsal kiegészülve talán 400 milliárd forintból megvalósul. A vizes vébé förtelmes túlköltésének ismeretében ez az adat sem biztos még… Hogy mi lesz a magyar társadalommal, és meddig lesz képes finanszírozni ezt a temérdek költekezést, a hatalmas korrupciót, az egyelőre a hatalom szempontjából sokad rangú kérdés.

Békéscsaba, 2019. január 8.

Alapinformáció és fotó: napi.hu

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Hány minimálbéres él kis hazánkban? Egymillió körül. Az emelés ellenére az ő jövedelmük nettóban még mindig nem éri el a százezer forintot. A hatalom és az országgyűlési képviselők jövedelme bizony nem százezer forinttal nőtt, hanem sokkal többel. Ráadásul a minimálbéresek nem tudnak élni az egyre emelkedő családi adókedvezmény igénybevételével, az marad a magas jövedelműek privilégiuma. Olyan is előfordul bizony, hogy az egykulcsos adó és a családi adókedvezmények miatt a magas jövedelmű kevesebb adót fizet, mint a minimálbéres. A mostani minimálbéremelésekkel az államkassza jobban jár, mint az érintett munkavállaló. A minimálbér korábban adómentes volt, a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után a Fidesz adókötelessé tette.” (Részlet a Nyolcszázalékos minimálbéremelés című cikkből)