Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18702191

2018. október 22.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Igazi, tiltott, csempészett. A csíki sör legendája

Az első számú Csíki Sör-ös kérdés, meddig juthat egy blöffre épített vállalkozás

Nem tudni, hogy csak poén, vagy tényleg komolyan gondolják, de a héten megjelent a Csíki Sör hivatalos Facebook-oldalán a következő szöveg: „Szeretnénk bejelenteni, hogy 2018. április 1-jétől vadonatúj termékcsaláddal, a Csíki Csempésszel kedveskedünk fogyasztóinknak!” Az április elseje miatt nagy az esély a viccre, de az is lehet, hogy a tulajdonos, Lénárd András épp teszteli a piacot. Ha jól fogadják a rajongók a csibészséget, nem kizárt, hogy tényleg piacra dobja a csempészpárlatokat.

Világosan látszik, Amerikában nemcsak táncos lányok zöldhatáron való becsempészését lehetett megtanulni, hanem a marketinget is.

A Csíki Sör-ös sztori kezdetben szerethető és támogatható volt. Igaz, szeredai ismerőseim már akkor is hümmögtek, mert fenntartásaik voltak a tulajdonos személyét illetően, de innen Budapestről szépnek tűnt minden. Annyira, hogy az első Székely Fesztivál előkészítése idején szervezőtársam megszerezte a sör magyarországi forgalmazásához szükséges engedélyeket, és a Millenárison debütált a termék nálunk. Akkor még viccesnek tűnt a háttér is, bár nem volt eredeti az ötlet: Klapka György vállalkozó évtizedekkel ezelőtt elsütötte a pont a hagyományos mosóporról. (Ha valaki nem tudná, a Csíki Sör azt használta ki, hogy a székelyek csíki sörnek hívták a Heineken Ciuc Premiumját). Szükségünk van legendákra, jó történetekre, és az élelmes székely vállalkozás harca sokak szimpátiáját felkeltette.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel és az előzményekkel ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A Magyar Villamos Művek áron felül megvásárolta a Csíki Sör-östől az úz-völgyi erőművet.  „A nemzeti energetikai társaságcsoport úgy jutott a részben Lénárd András csíkszeredai üzletember birtokában lévő Hivatalos Kft. tulajdonába, hogy felvásárolta a cég részvényeinek kilencven százalékát. A vízierőmű kisebbségi tulajdonosa a romániai magyar református egyház nyugdíjpénztára maradt. Lapunk megbízható forrásból származó információi szerint a tranzakció értéke mintegy 30 millió euró. információ a kronika.ro honlapról). Igazi kormányközeli üzletember lett Lénárd András is. Az egymilliárd forintért felújított dunaszerdahelyi stadion avatóján Orbán Viktor mögött foglalt helyet.

Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta!

Békéscsaba, 2018. január 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!" (Márai Sándor). Az idézetbe be lehet a kommunistákat helyettesíteni így:„A Fideszesektől még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a HATALMAS zsákmányt!”