Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20350242

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Idén már csaknem 300 migránst fogadott be az Orbán-kormány

Januártól áprilisig 279 esetben hozott a menedékkérelmet előterjesztő számára pozitív döntést a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. A legtöbben Afganisztánból és Irakból érkeztek.

A tízmilliárdokat felemésztő óriásplakát-kampányokat meghazudtolva Magyarország 2018-ban már 297 fő esetében hozott pozitív döntést a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal – írja az mfor.hu. A portál ismerteti, 2018 áprilisának végéig 708 menekültügyi eljárásban hozott döntést a BÁH. Ezek 39,4 százaléka a kérelmező számára pozitívan zárult: 232 fő oltalmazotti, 12 fő befogadotti, 35 személy pedig menekültstátuszt kapott a magyar államtól.

A portál felidézi: 2017 első négy hónapjában a menekültként elismert személyek száma még csak 28 volt annak ellenére, hogy az idei 708-cal szemben tavaly több mint 4000 ügyben kellett döntést hozniuk a hatóságoknak. Vagyis annak ellenére nőtt a menekültként befogadott személyek lélekszáma, hogy az eljárások darabszáma csupán töredéke a korábbiaknak.

Az mfor.hu azt is megemlíti, az idei eljárások közül 326 elutasítással, 103 pedig megszüntetéssel fejeződött be. (Utóbbi eset például olyankor fordul elő, ha a kérelmet előterjesztő migráns eltűnik a hatóságok látóköréből, és az eljárás lefolytathatatlanná válik.) A legtöbb menedékjog iránti kérelmet afgánok és irakiak igénylik, ez a szám mindkét állampolgári csoport esetében meghaladta a 100-at.

Emlékezetes, Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár még januárban arról beszélt a Times of Malta című lapnak, hogy az Orbán-kormány titokban teljesítette a kötelező kvóta szerinti számot, és a kabinet mégis befogadott 1300 migránst.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Altusz Kristóf külügyi államtitkár-helyettest július 15. napjával felmentették, de még nem tudni, hogy hol folytatja. Egy háttér-információ szerint dániai magyar nagykövet lesz. Lehet, hogy a cserével jobban járt? Koppenhága nagyon jó hely lesz neki.

Arról is jelentek meg hírek, hogy a fővárosban 65 migráns család albérletét fizetik, és a rokkantak részére fenntartott elhelyezési lehetőségeken is vannak közülük elhelyezve, a Hír Tv Célpont című műsora találta meg őket. Elégedetlenkedtek az elhelyezéssel is, az étellel is. Otthon biztos sokkal jobbhoz voltak szokva. Csak akkor miért indultak neki a nagyvilágnak? Tavaly hajléktalan szállókon is helyeztek el migránsokat:

Bort isznak és vizet prédikálnak! Milliárdokba kerül az eltartásuk, amelyet a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül oldanak meg. Azokat is mi tartjuk el, akik a szerb–magyar határon várakoznak. Ha ilyen befogadó a kormány, akkor miért költ el évente 70 milliárd forintot propagandára, amelynek legkevesebb a harmada a migránsok elleni dörgedelem. Ilyen volt, amikor magyarul írták ki nekik az óriásplakátokra, hogy nem vehetik el a munkánkat, meg alkalmazkodni kell nekik a kultúránkhoz. Volt egy elbukott népszavazás is, amit a bukás után sikerként árultak a piacon. A nemzeti konzultáció is nagyon hatásos lehetett. Azóta se igazán érdekelt senkit, hogy milyen eredménnyel zárult. Hogy egymilliárd forintba került, az nagyon valószínű. De jön a következő nemzeti konzultáció is, ezúttal a férfiakkal akar konzultálni a kormány. Annak is annyi haszna lesz, mint az eddigieknek! Rogán Antal és baráti köre viszont igen jól jár ezekkel is.

A Stop Sorossal és az alaptörvény hetedik módosításával jócskán felborzolták a kedélyeket, csak azt nem lehet még tudni, hogy miért? Talán azért, mert már mindent megtehetnek?

Békéscsaba, 2018. június 22.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét” (Orbán Viktor 2001. június 7-én kormányon)

Emlékeztető 2.: „A faji kísérletek következtében a születéskori különbségek uralkodó és elnyomott között annyira élesen különbözőek lesznek, hogy szinte két külön faj lesz belőlük. Ez által a csőcselék lázadása épp olyan elképzelhetetlenné válik, mint a birkák szervezett lázadása a birkahús fogyasztói ellen.” (Bertrand Russel eugenikus)