Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110195

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Horvátország megoldja, Magyarország nem!

Egy horvát alkotmánybíró elmagyarázta, náluk miért nem kell tömegesen utcára tenni a devizásokat

Mato Arlović, a horvát alkotmánybíróság tagja és a horvát parlament volt alelnöke a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, a Fiatal Értelmiségi Klub szervezésében tartott keddi előadást arról, hogyan sikerülhetett a horvátoknak az, ami nálunk a mai napig is csak a propaganda és üres hitegetés szintjén fogalmazódott meg: a svájci frankban eladósodott devizahitelesek érdekképviselete, igazságos kárpótlása és a bankok nyilvánvaló felelősségének kimondása.

Mato Arlović előadásából világosan kiderült, hogy Horvátországban azért zajlik megnyugtató módon a devizahitel-károsultak ügyeinek rendezése, mert a horvát alkotmánybíróság nem pártérdekeket és egyéni ambíciókat szolgál, mint Magyarországon, hanem egészen más szempontokat tart szem előtt.

Elképzelhetetlen terhek

Arlović hangsúlyozta, hogy bár az alkotmánybíróság nem a hagyományos bírósági struktúra alárendeltje, de az alkotmányosságon keresztül a jogállamot és a legalapvetőbb szabadságjogokat védi, és bár ítéleteket nem hoz, a rendes bíróságoknak kötelezően be kell tartaniuk a testület állásfoglalásaiban megfogalmazottakat.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A végtörlesztéssel azok jártak jól, akik a lehetőséget megszavazták a parlamentben! Erről bővebben ITT

A bankokkal elképesztő megállapodást kötött 2015 februárjában Orbán Viktor miniszterelnök! Vagyis bizony a bankok mellé állt, és nem az ELTARTÓI mellé! Nem mellesleg a devizahitelezést lehetővé tevő kormányrendeletet az első Orbán-kormány alkotta meg (88/2001. VI. 18.). A bankokkal kötött megállapodás elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. október 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Ezeknek a pénzembereknek egyetlen célja a világuralom megszerzése kifejezhetetlen adósságok létrehozatala által.” (Henry Ford)

Emlékeztető: „Volt a trafikmutyi idején egy csörte Csányi Sándor és Lázár János között. Csányi Sándor kijelentette: „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”. Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva azt mondta, hogy az OTP-vezér „a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik”, majd az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért.” (Részlet a Lázár János megkapta a mezőhegyesi ménesbirtokot című cikkből)