Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22092408

2019. június 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

Hogy kerülhetett át a Fidesz a jobboldalra?

A szeptember 11-ei strasbourgi felszólalásában Orbán Viktor szóbahozta Helmut Kohl egykori német kancellárt. Miért is?

Orbán Viktor és Manfred Weber az EPP kedd esti frakcióülésén. Fotó: Miniszterelnöki sajtóiroda/Szecsődi Balázs

„1992. február 8-án a Fidesz negyedik kongresszusa ellenszavazat nélkül elfogadta a pártnak a Liberális Internacionáléhoz való csatlakozását kezdeményező javaslatot.” (sajtóhír). Kb. 10 évet töltöttek el a Liberális Internacionáléban, majd Helmut Kohl akkori német kancellár tanácsára a kilencvenes évek közepén valamikor a telített baloldalról átcsúsztak az Antall József halálával megüresedett jobboldalra. Hogy ebben mennyi volt a nemzeti és mennyi volt a saját érdek, az elég világos. A Liberális Internacionáléban mintegy tíz esztendőt töltött el a Fidesz, majd ezt követően valamikor fogadta be őket az Európai Néppárt.

1998-ban még kétfordulós volt a választás. A két forduló között lehetett egyezkedni. Egy jogász rábeszélte a Fideszt is, a kisgazdákat is, hogy álljanak össze a második fordulóra, mert az első fordulót az MSZP simán megnyerte. Az MSZP megnyerte ugyan a második fordulót is, de nem volt neki kivel koalíciót kötnie. Így aztán létrejött az Orbán–Torgyán kormány. A kisgazdákat már két év után a két éves költségvetéssel kigolyózták a kormányból. Az 1998-as választási győzelem után Orbán Viktor az eredményváróban hátraszólt valakinek, hogy SZÓLJATOK AZ ÖREGNEK, HOGY SIKERÜLT! (Helmut Kohlnak).

Helmut Kohl és Orbán Viktor kapcsolatban maradtak a volt kancellár haláláig (2017. június), és a temetésén is részt vett.

Vajon lett volna fülkeforradalmi kétharmados parlamenti többség 2010-ben, ha nem csúsznak át a jobboldalra, és nem következik be a 2008-as gazdasági világválság, amit a szocialisták nagyon rosszul kezeltek? 2010-ben 21 ezermilliárd forint volt az államadósságunk, amihez a Fidesz nyolc év alatt további több mint 10 ezermilliárd forintot hozzátett! 2014-ben és 2018-ban már egyszerű volt megszerezni a parlamenti kétharmadot, mert a választójogi törvényt is átírta a Fidesz a saját fazonjára, amit csak ők szavaztak meg! Ezzel a választójogi törvénnyel csak nekik van esélyük a győzelemre. Még egy kis választási csalás is belefér, lehet szervezetten áthordani a magyar nyugdíjat élvező ukrán nyugdíjasokat Szabolcsba szavazni, és lehet némi tavaszköszöntővel, egyéb bulival és csomagokkal csalogatni a romákat. Ehhez jön még hozzá a kettős állampolgárok levélszavazata, és így már valóban egyszerű lesz akár 2030-ig a hatalomban maradni.

A 2018-as választás Fideszes szlogenje: Nekünk Magyarország az első! Ezt is sikerült nekik átírni, mert nekik a hatalom az első!  

A nagy arcból vissza kellene venni a 2018. szeptember 12-ei EP szavazás után, de ez nem fog összejönni. Itthon zajlani fog tovább a magyar társadalom szédítése, a média úthengerük mindent el fog taposni. 11 év óta van folyamatban ilyen eljárás Lengyelország ellen, ami még mindig nem ért véget. A 2018. szeptember 12-én Strasbourgban megszavazott Sargentini-jelentés átmegy még néhány szűrőn, és a végső döntést az Európa Tanács (amelynek tagjai a tagállamok miniszterelnökei) elé kerül, ahol egyhangú döntést kell hozni. A lengyelek már be is jelentették, hogy vétózni fognak! Jöhet hamarosan egy Fidesz által a magyar országgyűlés elé terjesztett határozat a témában, és az az ellenzéki képviselő, aki azt nem szavazza meg, megkapja a szokásos címkét…

Egy Facebookos bejegyzés:

„Budapest: ÁLLÍTSUK MEG BRÜSSZELT!

Brüsszel–Strasbourg: ÁLLÍTSUK MEG BUDAPESTET!”

(vagy Felcsútot). 

Békéscsaba, 2018. szeptember 13.

Anton

Emlékeztető 1.: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, 1490 milliárd forint, mert a tavaly előre kifizetett uniós pénzeket itt számolták el. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.