Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27165131

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

Hernádi Zsolt vezeti júliustól a Corvinust fenntartó alapítványt

A Mol nem csak pénzt ad a Corvinust fenntartó új alapítványba, de ennek kuratóriumát is a társaság elnök-vezérigazgatója fogja vezetni – derült ki az egyetemen tartott sajtótájékoztatón. A kormány a jövőben más intézményeknél is hasonló átalakítást tervez. (hvg.hu)

Aláírta a Budapesti Corvinus Egyetem új fenntartójának, a Maecenas Universitatis Corvini (MUC) Alapítványnak az alapító okiratát Palkovics László – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője az intézményben tartott sajtótájékoztatón. A vagyonkezelő alapítvány elnöki címére Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját kérte fel a kormány. A kuratórium tagja Csák János üzletember, Lánczi András, az intézmény rektora, Martonyi János volt külügyminiszter, az egyetem oktatója-kutatója és Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

A Mol észak-iraki olajkútjait a magyar zsoldosok védik kiegészülve néhány kurd pesmerga harcossal. Az évi sok milliárdos számlát a magyar adófizetők állják. Hernádi Zsoltnak elég furcsa kapcsolata van Horvátországgal. „Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága szombaton Dubajban, és lehetővé tette Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs megújítását – közölte a horvát belügyminisztérium.” (2018. november). Martonyi János volt külügyminiszter, aki az MSZMP-ből ejtőernyőzött a Fideszbe sok más társához hasonlóan, aláírta az uniós előcsatlakozási tárgyalások egyikén Rómában, hogy a magyar termőföld szabad áru.

Az, hogy a Mol mennyi adót fizet be a magyar államkasszába, hétpecsétes titok.

Azokat a lehetőségeket, ahol jelentős uniós támogatás várható a következő költségvetési időszakban, a magyar kormány igyekszik maga alá gyűrni. A szemétszállítást már kiforgatta a sarkaiból, és bizony ugyanígy fog járni a közeljövőben a Magyar Tudományos Akadémia is, mert a tudományra, az innovációra jelentős pénzek fognak jönni. Ezekkel a pénzekkel pártunk és kormányunk akar, és sajnos fog is rendelkezni!

Mivel a járulékokat már adóként szedik be, egyre katasztrofálisabb helyzetbe fog kerülni az egészségügy, mert a bevételt nem arra fordítják, amire a munkavállalóktól beszedték.

Békéscsaba, 2019. május 17.

F. I.

Emlékeztető: „A magyar demokrácia jelenlegi válsága ebből is ered. Akit zsarolni lehet, azt bármire rá tudnak venni. Az, hogy a parlamentben a Fidesz-frakció minden idők legegységesebben, legfegyelmezettebben szavazó képviselő-csoportja, az szerintem nem az érintettek magas fokú politikai tudatosságának terméke. Egyszerűen csicskaként tartják őket, és azért kezelhetik őket így, mert sokan közülük a mai napig zsarolhatóak. Ez pedig nem tesz jót sem az országnak, sem az állampolgárainak.” (Részlet Ungváry Krisztián: 1989 után még tíz éven át zajlott az állambiztonsági iratok ledarálása című cikkből)