Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177591

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Helyet a vendégmunkásoknak!

A munkaerőhiányt úgy oldja meg a kormány, hogy behoz több ezer vendégmunkást ahelyett, hogy a magyar munkásokat megfizetné. Amennyiben ez utóbbit tette volna, nem hagyta volna el ilyen rengeteg magyar fiatal az országot. Mivel jövedelmük egy részét hazautalják ezek a fiatalok, azon bizony nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank. Valamennyi a címzettnek is jut…

Épülő 300 fős munkásszálló Kecskeméten. Fotó: alfahir.hu

A multik jócskán kapnak munkahely-teremtési támogatásokat a keményen dolgozó magyar kisember adójából. Esetenként akár 10 milliót is munkahelyenként. Ezekre a munkahelyekre meg behozzák a külföldi vendégmunkásokat, akiknek többsége nem uniós tagállamban él.

Békéscsabán is elég sok vendégmunkás van már, akiknek el is készült egy szépen felújított, panziónak is beillő munkásszálló, és létesülhetnek a továbbiak is. Akik albérletben laknak közülük, azoknak az albérletét is az adónkból fizetik, és a tolmácsokat is? Sztrájkletörésekre is nagyon jók a vendégmunkások.

Nem vásárolnak a kínaiak, bajban az autóipar – írja a Magyar Hang. Az utóbbi hónapokban több magyarországi autóipari beszállító is létszámleépítésbe kezdett. Vagyis a magyar munkavállalók utcára kerülnek?

Róna Péter közgazdász  Az elektromos autók és a robotizálás is veszélyezteti a magyar autóipart című interjújából: A német óriás beruházás megvalósulásakor olcsóbbá válik majd a németországi gyártás, mint a jelenleg versenyképes, de emberi munkaerőt is nagymértékben alkalmazó magyarországi termelés.  Ha a munkaerő költségek csökkennek az automatizálás eredményeképpen, már nem indokolt külföldön gyártani, tehát erre fel kell készülnie a magyar iparnak is”. Vagyis hazaviszik például az autógyárak a termelést Németországba.

A BMW debreceni gyárába vajon csak ukrán vendégmunkások kerülnek majd? Hány milliárd forinttal támogatja a kormány a beruházást, és hány milliárdot kapnak munkahely-teremtési támogatásként? Az ő vendégmunkásaiknak is épülnek a munkásszállók is – szintén az adónkból? Az autógyárak is nagyon sok kedvezményt kapnak nálunk, például jelentős adókedvezményeket is. 

Kecskeméten már zajlanak a munkásszálló építések. Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. április 16.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A keleti nyitás egyfajta próbálkozás volt egy unióval szembeni alternatívára, de mostanra kiderült, hogy nemcsak nem akarnak minket eltartani az oroszok vagy a kínaiak, hanem még az európai multiknál is jobban ki fognak zsigerelni.” (Részlet az Orbán a multik markában – interjú Róna Péterrel című cikkből)

Emlékeztető:

Emlékeztető: „A kereszténynek mondott hatalom és sajtómunkásai figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”