Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23107176

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Hazudott az államtitkár, mégis bezár a Merényi pszichiátriája

Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház Pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – tudta meg  a Népszava. A napilap azt írja, a mentők az intézmény ellátási területéről érkező új betegeket átmenetileg négy-öt kórház között osztják szét, majd hozzáteszi, a Merényiben ápoltakat februárig megpróbálják hazaküldeni, akinek ezt az állapota nem engedi, az valószínűleg az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetbe kerül.

A részleg beszárása annak ellenére történt, hogy Horváth Ildikó államtitkár napra pontosan egy hónapja a fideszes Magyar Hírlapnak adott interjújában   még azt mondta, az év végével nem szűnik meg az osztály, a főváros pszichiátriai ágyainak száma változatlan marad.

A Népszava másfél hónapja már értesüléseire hivatkozva írt a Merényi pszichiátriájának bezárásáról. Akkor azt is megemlítették: a főigazgató egy éve a személyi feltételek hiánya miatt maga kért engedélyt arra, hogy a pszichiátrián 64 ágyból 30-on szüneteltethesse a betegellátást. A részlegre két éve 69 millió forintot költöttek felújítás címén.

Felújították, majd bezárják! Erről ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Most még ezt is bezárják! Sokkoló volt, amikor a Gyurcsány-kormány idején bezárták a Magyarország második legnagyobb épületében működő pszichiátriát, az OPNI-t. Hiába volt minden tiltakozás, az állampolgári jogok biztosának kiállása. Ebben az egészségügyi intézményben kezelték az agyvérzésen átesett betegeket, és tették számukra lehetővé, hogy később ne legyenek ágyhoz kötöttek, ápolásra szorulók, tudjanak csaknem teljes életet élni. Szétverték az ott dolgozó kutató teamet, ebek harmincadjára került az ott tárolt hatalmas vagyon. Ebek harmincadján a talán két milliárdét felújított muzeális értékű kápolna, az ápoltak alkotásai, és ami a leglényegesebb: nagyon sok ott ápolt sorsa mind a mai napig nincs rendezve. A bezáráskor havi hatmillió forintba került az őrzésvédelem, azóta már ennek a sokszorosa lehet! „Valakinek, illetve valakiknek ezért is felelni kell! Molnár Lajos, Horváth Ágnes és Kóka János, a liberálisok három „ékessége” akkora károkat okozott az egészségügynek (is), ami nem maradhat következmények nélkül!” – írtuk egy korabeli cikkünkben. Molnár Lajos időközben elhunyt, Horváth Ágnes eltűnt, Kóka János pedig diplomata útlevéllel utazgat Szijjártó Péterrel, valószínűleg jó nagy üzleteket kötögetve a magáncégeinek. A rabszolgatörvény kaptány lenézően beszólt a tüntetőknek! Leghíresebb mondata talán az volt, amikor gazdasági miniszterként azt vizionálta, hogy dübörög a gazdaság! Mondta ezt akkor, amikor ez egy nagy hazugság volt. Gazdasági miniszterségének időszaka felejthető időszak volt az ország életében.

Békéscsaba, 2019. január 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: