Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20330146

2019. február 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.

Hat és félmilliárd forinttal drágul a Magyar Állam Operaház rekonstrukciója

Az erről szóló kormányhatározat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

Az eredeti költségvetés szerint az épületek felújítása 24 milliárd forintba került volna, plusz hat milliárdot pedig a színpadtechnikára szántak. A felújítást – a többi között – a West Hungária Bau végzi, amelynek tulajdonosa a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa. A felújítás az eredeti tervekhez képest várhatóan hónapokkal tovább tart majd – írja a hirtv.hu.

Semmi extra, csak a szokásos! Az lenne a hír, ha valami olcsóbban valósulna meg a tervezettnél. A legelborzasztóbb példát a drágulásra eddig a vizes vébé szolgáltatta.

Egy másik információ szerint másfél év alatt 70 milliárdot szórtak el reklámra, kormánypropagandára. Aki azt hitte, visszafogják magukat, az melléfogott. Újabb 75 milliárdot pocsékolhatnak el a Rogán-féle haveri körök.

A járulékokat már adóként szedik be, ami miatt szabad felhasználó pénzeszköz lesz belőle. Nem lehet követni, hogy mennyi pénztől szabadítják meg az egészségügyet és a nyugdíjkasszát.

Megszűnt a járulékplafon, és nincs nyugdíjplafon, ami katasztrófát fog okozni. Megjelentek a havi ötmilliós, illetve afölötti jövedelmek is például az általában veszteséges állami cégek vezetői esetében, és az összes jövedelem nyugdíjalap lesz. Emiatt nemsokára megjelennek az egymillió forintos nyugdíjak után akár a havi ötmilliós nyugdíjak is! A járulékplafont például 500 ezer forintban kellene meghatározni, az afölötti összeg után nem kellene járulékot levonni, és akkor nem is lenne szükség a nyugdíjplafonra, ami Németországban egy háttérinformáció szerint átszámítva havi 750 ezer forint.

A járulékokat járulékkent kellene beszedni, és vissza kellene állítani a járulékplafont, meg kellene határozni a nyugdíjplafont! Egyre több szakember veti fel azt, hogy veszélyben a nyugdíjkassza, de hogy miért, a fentebb említett problémákat nem hozzák szóba!

A TAO-ba kiszervezett adóforintok (innen finanszírozzák a stadionépítéseket és az egyéb sportok támogatását, a kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ-elnöknél van) és a hat jegybanki alapítványba kiterelt pénzek (a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyeresége a hat alapítványba kerül, a kasszakulcs Matolcsy György jegybankelnök kezében van) is nagyon hiányoznak az államkasszából. A két elterelés évente elérheti már a 200 milliárd forintot! A legnagyobb kedvezményezett Felcsút (Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc jóvoltából), Mezőkövesd (Tállai András kisvárosa) és Kisvárda (Seszták Miklós birodalma). A jegybanki alapítványok haveri kifizetőhelyként is működnek, de nagyon jól jár Matolcsy két unokatestvére és családja, és Matolcsy fiai is.

Hogy a magyar társadalom mikor fog végre jól járni, arra még mindig várni kell! A kilakoltatásokra sajnos már nem, mert azok most már folyamatosan megtörténnek, mert a devizahitelesek számára nagyon úgy néz ki, hogy soha nem lesz végső kormányzati megoldás.

Békéscsaba, 2018. június 12.

F. I.  

Emlékeztető 1.: „Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani. Politikusként ebben látom az innováció lényegét.” (Orbán Viktor miniszterelnök 2018. május 29-én az Ericsson Magyarország székházavatóján) A hazudozás új neve tehát a valóság hajlítása…

Emlékeztető 2.: „Ennyi bűnözőhöz még nem beszéltem” (Jakab Péter parlamenti belépője 2018. június 4-én)

Emlékeztető 3.: „Merjünk magyarok lenni!” (Teleki Pál)