Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110897

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Határon túli focitámogatás az adónkból

Elég sokba kerül, annyi szent igaz. A fenntartási költségek is jelentősek lesznek.

Topolya (Szerbia) 4,5 milliárd forint, Csíkszereda (Románia) 1,91 milliárd forint, Munkács (Ukrajna) 2,65 milliárd forint, Dunaszerdahely (Szlovákia) 2,1 milliárd forint, Eszék (Horvátország) 2 milliárd forint, Komárom és révkomáromi akadémia (Szlovákia) 1,8 milliárd, Rimaszombat (Szlovákia) 1,5 milliárd forint, Lendva (Szlovénia) 1,3 milliárd forint. (Forrás: index.hu)  

A 14,5 ezer lakosú Topolyán a harmadosztályú csapat edzései szerbül zajlottak, és valószínűleg úgy is fognak zajlani, egy magyar játékosuk volt a cikk összeállítása idején. A Horvátországi Eszéken már alig van magyar, ott Mészáros Lőrinc a tulajdonos, magyar adóforintokból gazdálkodik. A hosszú évek óta euróban fizető Szlovákiában is jócskán beruházunk, de jut két Európai Unión kívüli országba (Ukrajnába és Szerbiába) is. A szomszédos országok közül csak Ausztriában nem épül stadion. Vajon mit szólnak ehhez a sógorok?  

Itthon is zajlik a rettenetes pénzszórás, na nem a tömegsportra, hanem általában a miniszterelnök kedvenc focijára. Az, hogy foci vagy néző nincs, mit sem számít! A Puskás Stadion a Népstadion helyén épül, és többe fog kerülni, mint a spanyol királyi gárda (a Reál Madrid, Puskás Ferenc volt csapata) új madridi stadionja. Megmutatjuk nekik… És azt is, hogy a magyar társadalom itt már mit sem számít, csak megszorítások, új adók kivetése és választás idején.

A magyarországi elszegényedés, a devizahitelesek ellehetetlenülése és kilakoltatása, az egészségügy egyre rosszabb állapota, az oktatás, a szociális ágazat egyre rosszabb helyzete nem éri el Orbán Viktor miniszterelnök ingerküszöbét. Érdekes módon nem a devizahitelesekkel, hanem a bankokkal kötött 2015 februárjában megállapodást, és az sem mellékes, hogy a devizahitel folyósítását lehetővé tevő kormányrendeletet (88/2001. VI. 18.) az első Orbán-kormány alkotta meg. 2017 év végén óriási pénzszórás történt, aminek a következményeit itthon már érezzük. A pénz nagy része kikerült az országból, miközben főleg a magyar vidék végképp lecsúszik.

Az itthoni nagy költekezés egyik gyöngyszeme elérhető ITT

A társasági adóból a TAO-ba (a kasszakulcs Csányi Sándor MLSZ elnöknél van!) és a jegybanki nyereség hat alapítványba történő kiszervezése évente már több mint 200 milliárd forint, amit a magyar társadalom már nem biztos, hogy sokáig képes lesz elviselni. A kaszinók nincsenek bekötve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz, holott már szinte minden más be van. Viszont a kaszinók bevétele óriási, és ez a pénz bizony kikerül az országból, mert offshore lovagok (magyarországi adófizetést elkerülők) üzemeltetik őket.

Az egykulcsos adónak köszönhetően a magas jövedelműek és a hatalom nem, vagy alig fizet adót. A kieső adóbevétel pótlását rátolták a kis keresetűekre a világ legmagasabb mértékű, 27 százalékos áfájával. Az áfa közismerten a kis emberek különadója. Az egykulcsos adót alkotmányos védelem alá helyezte a Fidesz, de a termőföldet (azé az ország, akié a földje), a vízbázist (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségügyet) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat) NEM!

Az általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, ezért az idősödő potentátok nyugdíja a prémiumoknak és jutalmaknak köszönhetően akár ötmillió forint is lehet! A nyugdíjkassza miattuk és a temérdek külföldre járulék- és adófizetési kötelezettség nélkül folyósított magas nyugdíj miatt fog összeomlani. Jelentősen belejátszik ebbe a történetbe az is, hogy a járulékokat immár adóként szedik be, szabad felhasználású pénzeszközzé téve azt is!

A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, és nekik Magyarország az első. Mondj egy szlovák királyt! És mondj egy IGAZ kormányzati propaganda-szlogent! Mintha minden rendben lenne, jön az óriási propaganda-hadjárat, és ismét lesz felesleges nemzeti konzultáció. Ezekkel azonban nem a társadalom jár jól, hanem az ezt lebonyolító haveri kör. A külhoni magyarok támogatása elfogadható lenne, ha a belső magyarok helyzete rendezett lenne. Ilyen körülmények között azonban félő, hogy éket vernek a belső és a külső magyarok közé! Ha csak nem ez a cél…

Békéscsaba, 2018. szeptember 28.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető 2.: „A fél világot támogatja a jövedelemhez alig jutó magyarok adójából a kormány. Csak tavaly év végén 200 milliárd adóforintunk áramlott ki az országból. Az erről szóló írás Pénzszórás bejgli mámorban címen az interneten elérhető. A fél világ mi is lehet? Támogatják az adónkból Vietnamot, a Fülöp-szigeteket, Mianmart (itt elképedésre a katonai juntát, és nem az általuk üldözötteket!), Mongóliát, Kirgizisztánt, jut Afrikába is. A keleti nyitás jegyében megnyitott kereskedőházak befuccsoltak, bezárták őket. A felhalmozott jó pár százmillió forint kárt is az adófizetőkre terhelték. Elszámoltatás és felelősségre vonás soha nem történik, ebben az esetben sem történt.” (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című írásból)