Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110397

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Harmincmilliárdos bukás 2018-ban a letelepedési kötvénybiznisz

A harmincmilliárdos kár csak az idei (2018-as) esztendőt érinti! 2012-ben még az Államadósság Kezelő Központ forgalmazta a letelepedési kötvényeket, de a Rogán Antal-féle haveri kör elég gyorsan felfedezte a nagy lehetőséget. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökeként Rogán törvényjavaslatot terjesztett elő, és a fülkeforradalmi első kétharmad meg is szavazta azt, hogy a jövőben a letelepedési kötvényeket a magánszféra forgalmazza. Árusították sok helyen a 300 ezer euró(!) fölötti összegbe kerülő kötvényeket, még az észak-iraki Erbilben is. Emelett a település mellett védik a magyar zsoldos katonák a Mol olajmezőit. Hogy a számlát miért nem a Mol állja, az egy fontos kérdés kellene, hogy legyen!  

A kötvényeket kamatokkal terhelten öt év után vissza kell vásárolni, amely visszavásárlási lehetőséget a magyar adófizetőkre tolta a törvény. Akik jól jártak, azok bizony általában a magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagok, oligarchák. Jövőre a 30 milliárd forintnál is jóval több teher fogja terhelni a magyar adófizetőket, és bizony évenként növekedni fog a kötelezettség. Állítólag már nem forgalmazzák a kötvényeket, de ennek a kormánynak már azt se lehet elhinni, amit kérdez! Terroristák és maffiózók is vásárolhattak a kötvényekből. Néhány közülük már le is bukott. Miért nincsenek átvilágítva, és miért nem vizsgálják, hogy honnan van a „vásárlónak” erre 300 ezer eurója? Az átvilágítást illetően meg kell említeni, hogy Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

A napokban Szabolcsban lebuktak ukrán cigaretta- és kábítószer terjesztők, és kiderült, hogy ukrán–magyar kettős állampolgársággal rendelkeznek. Jócskán itt tevékenykednek, és jön egyre több idős ukrán-magyar kettős állampolgár, akik teljes jogú szavazópolgárai a Fidesznek, mert képesek akár kétszázan is bejelentkezni egy-egy magyarországi családi házba, újabban már a ravatalozóba is. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ideje lenne visszavenni az ukránoktól, mert ha ez nem történik meg, lehet, hogy már Hajdú-Bihar megye is az övéké lesz, és bizony ők fogják megválasztani az országgyűlési képviselőket és az önkormányzatokat is a magyarországi adó- és járulékfizetők helyett. Ott, ahol már többen vannak papíron bejelentkezve, mint az ott élő magyar állampolgárok, bizony ők fogják eldönteni, hogy ki lesz például a polgármester… A kettős állampolgárság megadása egy nagyon szép nemzeti gesztusnak tűnt, de ezzel is sikerül átesni a ló túlsó oldalára? E körül is sok lehet az üzleti jellegű „értékesítés”, mint a letelepedési kötvényeknél.

A Magyar Hang cikke a nagy kötvénybizniszről további elérhetőségekkel ITT !

Békéscsaba, 2018. október 9.

Összeállította: F. I.

Két nagy teher a sok közül, amelyeket az adófizetőkre terhelnek:

Emlékeztető 1.: „A Letelepedési kötvényekkel okozott óriási erkölcsi és anyagi károkozás is nagyon jelentős, mert annak a hasznát elvitte a haveri kör, a kár meg a magyar adófizetők nyakába szakad. Öt év után ugyanis kamattal terhelten kell a 300 ezer euró körüli összegbe kerülő kötvényeket visszavásárolni. Ez a kötelezettség nem a haveroké, hanem a miénk! Mi lesz veled Magyarország? Hitte volna valaki, hogy jobboldalinak, nemzetinek, kereszténynek mondott kormány idején kell a legjobban aggódnunk Magyarország jövőjéért?” (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című írásból)

Emlékeztető 2.: „Perköltséggel és a késedelmi kamattal együtt összesen 10,1 milliárd forintot fizetett ki a magyar állam a Ticket Express jegyeit forgalmazó francia Edenrednek, amiért 2012-ben kvázi állami monopóliummá lett az étkezési csekkek piaca – tudta meg a Zoom.hu a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A lap cikkéből kiderül, hogy amennyiben az állam a többi pert is elveszti, a csekkpiac 2012-es államosításának kártérítésekből származó költségei akár 30-40 milliárd forintig is nőhetnek. A kormány 2012-ben döntött a korábban francia cégek által uralt cafeteriapiac átalakításáról. A három legnagyobb utalvány-kibocsátó a Sodexo, a Le Chèque Déjeuner és a Ticket Restaurantot gyártó Edenred volt, rajtuk kívül még néhány magyar cég, és nagy üzletláncok saját utalványai voltak elérhetők – írta az index.hu. Nem lehetett volna peren kívül megegyezni a franciákkal?” (Részlet A kafetéria korábbi francia forgalmazójának milliárdokat fizetünk című cikkből)

És egy vérfagyasztó ráadás!

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.