Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681792

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Harminc százalékos fizetésemelés az államtitkároknak

A polgármestereket kihagyták a fizetésemelésből

„Furmányos jogászkodással gondoskodott a Fidesz arról, hogy miközben az államtitkárok fizetését növelik, a polgármesterekét ne kelljen. A miniszterek saját hatáskörben emelték meg az államtitkárok alapilletményét, és mindannyian megkapták a maximális 30 százalékos többletet – derül ki a nyilvános adatokból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg az előző ciklusban havi bruttó 997 ezer forintot keresett egy államtitkár, május óta 1,296 milliót kapnak. A polgármesterek egy része azonban zúgolódik. 2016-ban ugyan az államtitkárok fizetéséhez kötötték a polgármesteri alapbért, de úgy tűnik, csak papíron: most az ő bérük nem emelkedett.

Pedig a 2017-től hatályos és a polgármesterek bérrendezéséről szóló törvénymódosítás lényege éppen az volt, hogy a – helyettes államtitkárok helyett – az államtitkárok alapbéréhez mérten állapítják meg a településvezetők fizetését. Hogy pontosan mennyit kapnának, az leginkább a település lélekszámától függ. A legkevesebbet az 500 fő alatti falvak polgármesterei vihetik haza (300 ezer forint), mag a 30 ezernél népesebb városok vezetőinek már közel 800 ezret utalnak” – írja a Magyar Hang.

Ez történik Magyarországon, miközben a kórházak adósságállománya már meghaladta az 50 milliárd forintot. Soha ennyi államtitkár, államtitkár-helyettes nem volt még Magyarországon. Hogy mivel ütik agyon a drága időt, nem lehet tudni! Jár nekik gépkocsi benzinkártyával (vagyis a furikázásuk költségeit is mi fizetjük), luxus iroda, luxus titkárnők hada és minden, ami már a csövön ki se fér.  Az egykulcsos adónak és a családi adókedvezménynek köszönhetően ezek bizony adót alig fizetnek be a költségvetésbe. Egyre több az offshore lovag is, ők sem fizetnek itthon adót! Lehet, hogy Magyarországon adót már csak a jövedelemhez alig jutóknak kell? Ebből bizony előbb-utóbb komoly probléma lesz!

A sok minimálbéres, vagy valamivel több jövedelemhez jutó szeretne annyi fizetést kapni, amennyi emelést az államtitkárok és az országgyűlési képviselők kaptak. Hányan is lehetnek ők? Szerényen számolva is úgy három millióan… Hiába no, aki dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni. Magyarország csak a kormánypropaganda szerint teljesít jobban, bizony elég rossz helyzetbe navigált bennünket a hol kereszténynek, hol nemzetinek, hol illiberálisnak mondott kormány! Igényesebb országban már ezzel a végtelenített létszámmal együtt kapun kívülre tették volna őket!

A Fordított Robin Hood című korábbi cikkünk elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. november 19.

F. I.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.