Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27047329

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Harminc éve szabadon…

A cím lehetne bizony keményen kérdésjele is! Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven át tartotó eseménysorozattal ünnepelteti a kormány a múlt század utolsó évtizedében lezajlott rendszerváltást – 12 milliárd forintból. Sok szempontból úgy tűnik azonban, hogy az orosz csapatok kivonulásán kívül nem sok ünnepelnivalónk van. A magyar társadalmat „sikerül” szinte mindenből kihagyni, nagy divat lett a szabadság kitörése óta is a fejünk felett meghozni a döntéseket.

A Harminc éve szabadon emlékév szépen hangzó programjáról:„Magyarország 2019. március 15. és a 2021. június 19. között az 1989–90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezik. A „30 éve szabadon” emlékév célja, hogy ráirányítsa a magyar emberek és a közép-európai nemzetek figyelmét az akkori események világpolitikai súlyára, hogy nyilvánvalóvá tegye, hogy Nyugat-Európa a második világháborút követően magára hagyta Közép-Európát, ennek ellenére a közép-európai nemzeti közösségek – élve a történelmi lehetőséggel – maguk vívták ki szabadságukat és függetlenségüket. Célja továbbá a szabadság és függetlenség visszaszerzéséért hozott áldozatok a XXI. században elfoglalhassák méltó helyüket a magyarság és Közép-Európa közösségi emlékezetében.”

Máris megkezdődött a költekezés. Volt itt már szabadságkoncert is Nagy Imre és társai kivégzésének (1958. június 16) és újratemetésének (1989. június 16) napjához, vagyis a halálhoz kötve! 1989. június 16-a még nem a szabadságról szólt, még nem volt meg az első szabad választás (1990 tavasza), és további két évig még itt volt a szovjet hadsereg.

Van-e azon ünnepelni valója a magyar társadalomnak, hogy 30 év alatt 31 ezermilliárd(!) forintra nőtt az államadóssága, magas az államháztartási hiánya úgy, hogy közben odalett a nemzeti vagyonának nagy része? Még az állami tulajdonú termőföldek is sajátságos körülmények között magántulajdonba kerültek. Azoknak, akik „csak” megélni szerettek volna a termőföld hasznából, nem igazán jutott.

Nincs alkotmányos védelem alatt sem a termőföld, sem a vízbázis, sem az egészségügy, sem a nyugdíj! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a magas jövedelműek (közte a soha nem látott létszámú és magas jövedelmű hatalom) alig fizetnek adót, a minimálbért viszont adókötelessé tették! Ez utóbbi összege még mindig nem éri el a létminimumot, illetve a nettó 100 ezer forintot! A járulékokat adóként szedik be, és egyre nő a havi ötmilliós jövedelműek tábora, akiknek a nyugdíja négymillió forint lesz! Ez és a temérdek ukrán és egyéb külföldi nyugdíjas nyugdíja fogja bedönteni a nyugdíjkasszát, és nem a Ratkó-gyerekek!

Jönnek befelé ezresével a vendégmunkások, akiknek a lakáslehetőségét megoldják, de a csalfa módon devizahitelnek nevezett hitelt visszafizetni képtelen kilakoltatottakat magukra hagyja a kormány! A félresiklott rendszerváltás ünneplése helyett azt a bizonyos 12 milliárd forintot ezerszer jobb helyre illet volna elkölteni, például a kilakoltatottak és a leszegényítettek megsegítésére. Az elszabadult infláció megállítására nincs akarat, de közben 82 milliárdért gépkocsikat vásárolnak, amelyekbe majd benzinkártyával fognak tankolni az adónk terhére! És bizony megint kimegy 75 milliárd adóforint a Vajdaság felzárkóztatására, Erdélybe további 28 milliárd, és épülnek a stadionok valamennyi határ menti országban is Ausztria kivételével.

Az eddig átadott stadionok mind veszteségesek, és a fenntartás is az adófizetők terhe, mert se foci, se néző… Felcsúton átadtak egy hatalmas sportkomplexumot, az is 12 milliárdba került, mint a szabadság ünnepeltetése! Ott van igazi pénznyelőként a Puskás Akadémia és a stadion, de meghosszabbítják a veszteséges kisvasutat is. Lesz ott még mesterséges tó is. A szomszéd falu meg lubickol a szegénységben…

Mégis próbálj meg talpon maradni Magyarország! Ahogy lehet…

Békéscsaba, 2019. július 22.

Anton

Emlékeztető: „A szerző szerint a Terror Háza Múzeum igazgatója, a milliárdos üzletasszony szándékainak eléréséhez „a nagytőke képviselőiben lelt társakra”, konkrétan Nobilis Kristóf milliárdos üzletemberben, az Index tulajdonosában, Spéder Zoltánban, aki nemrég még az OTP második embere volt és Bajnai Gordon kormánybiztosban.” (Részlet az Új párt Orbán leváltására? című cikkből – 2007. január 16.) A 12 milliárdos kassza kulcsát Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum örökös főigazgatója kezeli. Elég sok adóforintunk megy át különböző alapítványokon keresztül nem sok látszattal a kezén.

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!” (Orbán Viktor 2010-ben) Akkor még tudta!

Emlékeztető: „Nem szolgálnak, inkább nem tűrnek és eltipornak. Elhallgattatnak, megfenyítenek, megfenyegetnek, kirúgnak, utánad nyúlnak. Lejáratnak. Ellehetetlenítenek. Ha másként nem megy, elveszik. Lerombolják. Átalakítják, ha tetszik, ha nem. Megakasztanak, beakasztanak, elgáncsolnak. Mellettük, nélkülük nem nőhetsz nagyra. Jólétet hazudnak. Veszélyben tartanak, amitől megvédenek. És megvetnek és kiröhögnek, amikor nem állsz ki, bólogatsz és mosolyogva próbálsz dörgölőzni. Szóval, hogy mit jelent ma a Kádár-rendszer? Magyarországot.” (Részlet a Kádár János ránk tekint, és elégedetten bólogat című cikkből)