Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188732

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Handó Tünde alkotmánybíró lesz

A Fidesz hétfő délután kiadott közleménye szerint Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke Stumpf István korábbi alkotmánybíró (akinek lejárt a mandátuma) helyére kerül, vagyis alkotmánybíró lesz. Vagyis alkotmánybíróvá buktatja a párt a katonáját…

A terv nem új, ugyanis a hivatali idő lejárta előtt megszűnik az Országos Bírói Hivatal elnökének megbízatása. Handó Tünde azonban a nyári ötlet idején még ellenállt. A helyére állítólag Répássy Róbert korábbi igazságügyi államtitkár testvére, Répássy Árpád kerülhet.

Handó Tünde Szájer József Fideszes EU-s képviselő felesége népszerűtlen vezető volt. Az alaptörvényt, a tulajdonképpeni alkotmányt Szájer tákolta össze úgy, hogy már hétszer kellett rajta módosítani. Most alkotmánybíró lesz a felesége.

A magyar társadalom számára legfontosabb négy téma nem került alkotmányos védelem alá: nem védte le a Fidesz a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat. Levédte viszont a gyalázatos egykulcsos adót, mellyel adókötelessé tették a minimálbért. Az egyre több havi egymillió feletti jövedelmű (sőt már megjelentek a havi ötmilliós jövedelmek is!) és a minimálbéres egyaránt 15 százalékkal adózik, az esélyegyenlőség nagyobb dicsőségére.

Handó Tünde tevékenységéről és új feladatáról az alfahir.hu cikke elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. október 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Megkérdezték Stumpftól azt is, hogy az elsőt követő Orbán-kormányok kancelláriaminiszterei, azaz Lázár János vagy Gulyás Gergely kértek-e tőle tanácsot, mint elődjüktől. „Beszélek velük rendszeresen, de a fideszes vagy posztkommunista generációban nem bevett szokás a személyes tapasztalatcsere”, tehát kifejezetten erre irányuló beszélgetés nem volt – pedig Stumpf szívesen adna tanácsot, ha lenne rá igény. Hogy az alkotmánybírói munkájára lesz-e igénye újra a fideszes kétharmadnak, az mindenesetre még idén kiderül.” (Részlet a Szeretné a „renitens” alkotmánybíró, Stumpf István, hogy újraválasszák című cikkből) Most kiderült, a Fidesz nem szeretné…