Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770350

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Hűségesküket is hallani az egyházi vezetőktől

Országszerte nagy felháborodást keltett, hogy a hódmezővásárhelyi plébános kormánypárti kortesbeszédet mondott vasárnap a templomban. Németh László azért emelkedett szólásra, hogy a híveket arra buzdítsa: szavazzanak a Fidesz jelöltjére a február 25-én esedékes időközi polgármester-választáson. Bár lépése több okból is újszerűnek hat – érveit jórészt anyagi okokkal támasztotta alá –, egyáltalán nem előzmény nélküli. A vallási vezetők ugyanis egyértelműen közszereplőnek számítanak, ezért logikus, ha fontos közéleti kérdésekben megnyilvánulnak, ugyanakkor az is beszédes, amikor bizonyos esetekben csendben maradnak.

Emlékezetes példa, amikor Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke augusztus 20-ai ünnepi beszédében egy „belső veszélyre ” figyelmeztetve feddte meg a kormányt, amiért a kabinet növelte a lombikbébiprogram támogatását. A püspök interjút adott lapunknak, és arra a felvetésre, hogy „az egyház azt kívánja-e a kormánytól, hogy ne támogassa a lombikbébi-progamot”, Veres úgy felelt: – Ilyen kérést nem fogalmaztunk meg, mert nyilván a kormány saját belátása szerint cselekszik. De – folytatta – mint a katolikus egyház egyik papja, illetve püspöke, kötelességemnek érzem erre figyelmeztetni, mint ahogy az abortusszal szemben is számtalanszor felemeljük a szavunkat.

Ugyanakkor nagyobb a csend, ha a korrupcióról van szó.

Tompos Ádám tanulságos cikke további elérhetőségekkel és fotókkal ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A hódmezővásárhelyi pap Fideszes jelöltet támogató beszédében elmondta, hogy már a számlán van a pénz… Jelentős anyagi támogatást kaptak legutóbb a 2017-es esztendő végén az egyházak. Elég sok jutott a külhoni egyházaknak is, és kapott az adónkból a Hit Gyülekezete is. Hogy ezt a temérdek milliárdot (80 milliárd forint körül) mire költik, és el lesznek-e a pénzzel számoltatva, nem derült ki. Mennyi lehet belőle a támogatás és mennyi a szavazatvásárlás? A kettős állampolgárok szavazataival ismét meg lehet a kétharmad, és amennyiben a katolikus egyház is beleszáll a kampányba, akár a négyötöd is.

A választás Húsvét után egy héttel lesz. Lehet, hogy a templomokban választási gyűlések lesznek, és nem feltámadási szertartások? Nem állítottuk, hanem kérdeztük! Az érintettek elgondolkozhatnának ezen, és bizony a hívek is! Mert a választás után amennyiben meg lesz a kétharmad, nagyon kemény idők jönnek! Ezeket a támogatási pénzeket vissza kell majd pótolni, és nem a kedvezményezetteknek, hanem a választópolgároknak! A katolikus papok valóban papok, vagy már békepapok lesznek? Még az is lehet, hogy békemenet is lesz…

Békéscsaba, 2018. január 16.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.” – mutat rá a professzor, aki szintén kiáltóan igazságtalannak tartja, hogy legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjakat is ugyanannyival emelik. A kutató úgy látja, a kormány politikája „négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert csinált”, akiknek a sorsa teljesen közömbös Orbánék számára. Úgy véli, „a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó” hatalom azt üzeni: „pusztuljon el négymillió magyar, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.” (Részlet az Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel című cikkből)