Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20345729

2019. február 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Alfréd napja van.
Holnap Mátyás napja lesz.

Húszmilliárd adóforint a lakiteleki népfőiskolára

Az eredetileg tervezett 15 milliárd forintnál sokkal többet, mintegy 20 milliárd forintot költhet a kormány a Lakitelek Népfőiskola fejlesztésére.

Neves látogatók a népfőiskolán. Fotó: MTI

A Fidesz-KDNP-s Lezsák Sándor nevével fémjelzett intézményben lovarda, golfpálya, szálloda és wellnessrészleg is épül kiemelt kormányzati beruházásként. A szomszédos Kiskunfélegyházán romos állapotban van a közel százéves török fürdő, a hasznosításra évek óta sikertelenül keres befektetőt a város. Az önkormányzati tulajdonú fürdőépület iránt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels is érdeklődik – írja a hirtv.hu.

Lakitelek környékén elég sok a probléma, rosszak az utak, nem megoldott a csapadékvíz-elvezetés, szükség lenne az óvodák, bölcsődék felújítására, fejlesztésére. Azokra azonban nem jut pénz.

Ahol ekkora beruházások zajlanak, mint a népfőiskolán, de közben zavartalan a működés, ott bevétel is kell, hogy legyen. Vajon az hová vándorol? A népfőiskola postabanki hitelből épült.

Részlet egy korabeli, 18 évvel ezelőtti Magyar Hírlapos cikkből: „A Lakiteleki Népfőiskolát működtető alapítványok alapítója, Lezsák Sándor, az MDF volt elnöke beismerte, hogy már a hitel felvételekor tisztában voltak azzal, hogy nem tudják visszafizetni a Postabanktól fölvett kölcsönt. Az ügyészség szerint ez megalapozná a csalás alapos gyanúját, ha érkezne feljelentés. A Reorg Apport Rt. még nem döntött, mit tesz a lakiteleki adóssággal, miután senki sem jelentkezett a követelések megvásárlására.” Időközben valószínűleg a magyar állam a bankkonszolidáció során ezt a terhet is rárakta a magyar adófizetők vállára. Az a bizonyos hitel 210 millió forint volt. Azóta már jó pár milliárdot benyelt ez a valakiknek oly fontos létesítmény! De akkor a számlát miért nem ők állják?

Golfpálya, lovarda, wellness, úri Magyarország? Populista, de igaz megjegyzés: miközben az Európai Unió szegénységi listáján előkelő helyet foglalunk el, egyre több a szegény, akikről a hatalom elfeledkezett, és bizony a kilakoltatási moratórium után (a választás után nem sokkal!) elég sokan kerülnek ki megint az út szélére. Mert a devizahitelesek közül bizony sokat ki fognak megint lakoltatni! Számukra nincs végső megoldás, de lesz lovarda, wellness, meg golfpálya ki tudja, hogy kiknek az úri kedvére? Április 8-án ezek ellen a felesleges pénzszórások ellen is tennünk kell a szavazófülkében!  

Békéscsaba, 2018. február 9.

Anton

Emlékeztető 1.: A Letelepedési kötvénnyel 20 ezer fő jutott magyar iratokhoz. Egyelőre szünetel a kötvények forgalmazása, amelyek forgalmazása hatalmas hasznot hajtott az oligarcháknak, magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagoknak. A választás után, amennyiben a Fidesz megnyeri a választást, a forgalmazás ott folytatódik, ahol most abbamaradt – hatalmas kárt okozva a magyar adófizetőknek. Ha győzne az ellenzék, akkor örök időkre sutba lehetne vágni ezt az aljas forgalmazást. Nem mellesleg a forgalmazást a 2012-es kezdetkor még a Magyar Államadósság Kezelő Központ végezte, de Rogán Antal (akkor még a parlament gazdasági bizottságát vezette) rácsapott a nagy lehetőségre, és a forgalmazás az offshore lovagok kezébe került.” (Részlet a Terroristák és bűnözők is kaptak magyar állampolgárságot című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Ez az ország Magyarország: itt a jókat szembe köpik. Ez az ország az én hazám, itt az álom összetörik.” (Részlet Sinka István: Íme a hazám című verséből)