Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27183107

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Hátul kullog az ország az Európai Unióban

Saját magát leplezte le a kormány

A költségvetési törvényről készült zárszámadásból az derül ki, hogy a magyar kormány pazarlóan működik és az uniós átlagnál feltűnően kevesebbet költ az oktatásra, az egészségügyre és a nyugdíjrendszerre.

A tavalyi költségvetésről készült elszámolásból, azaz a zárszámadási törvényből kiderül, hogy a magyar állam uniós összevetésben továbbra is pazarlóan működik –  írja  a Népszava. Bőkezűen szórja a pénzt a sportra, a vallási és a kulturális célú kiadásokra, a környezetvédelem, az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer azonban mostoha gyereknek bizonyult.

Az állam tavaly összesen 19 664 milliárd forintot költött el, ami ezer milliárddal több az egy évvel korábbinál. Az állami kiadások a gazdaság növekedése nyomán a GDP 48,1 százalékáról, 46 százalékára csökkentek, ám a kiadások szerkezete nem javult. A bürokráciára fordított kiadások 11,4 százalékkal mentek fel, a honvédelemre fordított kiadások viszont a NATO vállalások ellenére újra egy százalék alá, GDP 0,9 százalékáig estek.

A kormány magára a GDP 5,7 százalékát költi el, ami  a negyedik legmagasabb arány az EU tagállamainak összehasonlításában, azaz a magyar állam működik a negyedik legdrágábban az unióban. A környezetvédelemre fordított 300 milliárd forint a GDP 0,6 százaléka, ami a 11. helyre elég az EU-s összehasonlításban. Oktatási kiadásokra tavaly a GDP 5,5 százaléka ment el, ezzel csak a 15. Magyarország az uniós rangsorban.

Az állam tavaly az egészségügyre a GDP 4,2 százalékát költötte, szemben az uniós átlag hét százalékkal, amivel a 23. helyre került az ország az EU-ban. Ráadásul az egészségügyre fordított GDP arányos kiadások nem nőttek 2017-hez képest. A társadalombiztosítási nyugdíjkiadások   terén sem teljesít túl jól Magyarország - erre a célra a GDP 13,1 százaléka ment el tavaly, ami csak a 19. helyre volt elegendő.

Forrás: napi.hu

Emlékeztető: „A jogállamiság leépítése és a média kisajátítása nagy segítségre van abban, hogy mindig meglegyen a kétharmad. A rengeteg kettős állampolgár, a letelepedési kötvényesek, az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárók és a kamupártok is megérik a pénzüket! Sokba kerülnek, de most már nemcsak a hatalom megtartása a fontos, hanem a lopott holmi megtartása is! A kamupártok most nem játszanak szerepet, mert nincs rablási lehetőség, nincs kampánypénz. 2022-ben azonban tovább fognak dübörögni. Az átjelentkezések viszont most is jelentős szerepet játszhatnak (nem a lakóhelyén szavaz a választó, akár pártkérésre). És bizony áthozzák megint szavazni a magyar nyugdíjat élvező, általában törvénytelenül magyar állandó lakcímre bejelentkező ukránokat. Főleg Szabolcsban jelentős a létszámuk, de jócskán lehetnek már Budapesten és több településen is bejelentkezve. Az általában levélben szavazó kettős állampolgárok létszáma is jelentős, már meghaladta az egymilliót.” Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)

Emlékeztető: „Elképesztő módon az egyre nagyobb létszámú hatalom közeliek adóparadicsomokba viszik ki a vállalkozásaikat, elkerülvén a magyarországi adófizetési kötelezettséget. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Ezeket az adóelcsalókat szokás offshore lovagoknak is nevezni. Hát ha ezek lovagok… Az állami cégek vezéreinek fizetését (akár veszteséges is lehet az a bizonyos állami cég!) ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) emelték.  Az általában idősödő potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja.” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből) Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven keresztül ünnepli a kormány a rendszerváltozást. Ez a sokmilliárdos kasszakulcs is Schmidt Mária kezében van.