Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25247421

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Három évvel ezelőtt felújított szakrendelő állapotáról

Előfordult, hogy a hozzátartozóknak kellett a saját karjukban felvinni a beteget”

Bencsik János. Fotó: alfahir.hu

Három évvel ezelőtt mintegy 150 millió forint értékben újították fel a pesterzsébeti szakrendelő épületét. Az uniós forrásból megvalósult rekonstrukció ellenére a lift hónapok óta nem működik – mondta az egészségügyi intézmény előtt Bencsik János.Az országgyűlési képviselő emlékeztetett: ez a helyzet azt eredményezi, hogy a mozgásukban akadályozott betegek vagy kénytelenek hazamenni, vagy maguk a dolgozók mennek le a betegekhez.

„Előfordultak olyan esetek is, amikor a hozzátartozóknak vagy az itt dolgozóknak kellett a saját karjaikban felcipelni a lépcsőn az itt várakozókat”

A politikus szerint ennél is megalázóbb helyzeteket eredményez az, hogy nem működik a mozgáskorlátozottak számára fenntartott WC-sem. Néhány nappal ezelőtti esetről is beszámolt Bencsik János, akkor egy idős, mozgásában korlátozott úr nem tudta használni a helyiséget, ő sajnos maga alá is piszkított.

Az egészségügy, illetve a baleseti ellátás összeomlásáról ITT !

Mint mondta, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete ezt már jelezte, pontosabban csak jelezni szerette volna a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetésének, ők azonban csak a portáig jutottak, ahonnan elhajtották őket.

„Abban bízom, hogy egy ilyen fellépés hatására az intézmény fenntartói megteszik végre a szükséges lépéseket”

Bencsik János szerint egész Budapesten válság tapasztalható. Nagyon sok egészségügyi intézmény akadálymentesítése nem, vagy csak részben megoldott.

„Ez egy szegénységi bizonyítvány, hogy ma, 2019-ben egy európai uniós ország fővárosában ilyen problémák vannak”

Hangsúlyozta: ez nem csak a kerekes székes emberek elé állít megoldhatatlan problémát, hanem azoknak is, akik a mozgásukban korlátozottak.

A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy vizsgálják meg, hogy hány olyan egészségügyi intézmény van az országban, amelyek akadálymentesítése nem, vagy csak részben megoldott, és tegyék meg a szükséges lépéseket.

„A szavazókat pedig arra kérjük, hogy jövő vasárnap szavazzanak olyan pártokra, amelyek az akadálymentesítést szívügyüknek tekintik és ezért a célért küzdeni is fognak” – zárta sajtótájékoztatóját Bencsik János.

A sajtótájékoztató videó-felvétele:

Forrás: alfahir.hu

Emlékzetető: „Azé az ország, akié a földje! A termőföld, a trafikok, a rokkantak, a magán-nyugdíjpénztári pénzek, a lakástakarék-pénztárak elleni merényletek tovább növelik pártunk és kormányunk népszerűségét! Így van ez Orbánisztánban… A fél világot támogatják már az adónkból, és egyre több fa esik áldozatul a megalomániának. Budapest és sok vidéki város is lassan betonteknővé válik, miközben tombol a hőség. Egyik brókerbotránytól a másikig tántorgunk, megspékelve némi bankbotrányokkal, a felelősségre vonásnak már látszata se igen van. Nem fogja ez a hatalom az uniós ügyészséghez sem csatlakoztatni az országot, mert akkor a klientúra nem tud a zavarosban halászni.” (Részlet a Mészárosé lett a legtöbb magyar termőföld című cikkből) Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami miatt a minimálbéres és a giga jövedelmi, esetenként már havi ötmilliós jövedelmű is 15 százalékkal adózik.