Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27319996

2020. június 12.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Villő napja van.
Holnap Antal, Anett napja lesz.

Gyanúsított lett Simonka György

Gyanúsítottként hallgatták ki az ügyészségen Simonka Györgyöt, a Fidesz politikusát. A megalapozott gyanú szerint bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettét és más bűncselekményeket követett el. A fideszes képviselő tagadott.

Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást – olvasható a vádhatóság honlapján közzétett közleményben.

Mint írják, 2018. november 12-én megérkezett az ügyészségre az Országgyűlés Elnökének értesítése Simonka György mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott országgyűlési határozatról.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten a Nemzeti Nyomozó Iroda különféle egységeinek közreműködésével több helyszínen hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket. A hatóságok számos ingatlanban tartottak kutatást, amely intézkedések során bizonyítási eszközöket, vagyontárgyakat foglaltak le.

Az orosházi Fidesz irodában is házkutatás volt. Erről ITT

Mielőtt azonban dobnánk egy hátast a korrupcióval szemben meghirdetett miniszterelnöki „zéró tolerancia” szigorú érvényesítésén, emlékezzünk rá, hogy Simonka a csalásban érintett cége felszámolásán is százmilliókat keresett.

 Simonka György a Békés megyei 4. számú választókerület (Orosháza) Fideszes egyéni országgyűlési képviselője. Amennyiben az ügyészség valóban tenni fogja a dolgát, és bebizonyosodik a temérdek mutyi, ami már a 2014-es választás előtt is közismert volt, mégis őt indította a Fidesz 2018-ban is, akkor időközi parlamenti választást kellene kiírni. Ezt viszont lehet, hogy a Fidesz nem fogja bevállalni. Orosháza 35 ezer körüli város. Hogy lehetséges az, hogy nincs másik alkalmas jelölt? És az hogy lehet, hogy a Békés megyei Fidesz sem talál nála alkalmasabb megyei elnökének? Hogy miért pont most léptek, és miért hunytak szemet a régóta húzódó ügyben, nem lehet tudni, de állítólag mintha mi sem történt volna, még mindig ő osztja a pályázati pénzeket…

Békéscsaba, 2018. november 16.

Alapinformáció: alfahir.hu

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Érdemes elgondolkozni, vajon miért avat a kormány ugyanazon a napon 3 milliárd forintnyi közpénzért Topolyán (Szerbia) fociakadémiát, illetve jelenti be, hogy a teljes hazai hajléktalanhelyzetre 300 millió forintot biztosít. Illetve miért 58 900 forint jelenleg az otthonápolás díjának maximuma. Talán csak nem azért, mert utóbbiakban nem lát hasznot Mészáros Lőrinc és köre?”(Részlet a Focimilliárdok határon belül és túl című cikkből)