Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27334895

2020. június 13.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.

Gyöngyösi Márton: Várhelyi Olivér is egy lelkes fideszes pártkatona

A Jobbik EP-képviselője saját közösségi oldalán reagált arra, hogy Ursula von der Leyen elfogadta Várhelyi Olivért a bővítési biztos posztjára. 

A jobboldali konzervatív párt brüsszeli politikusa szerint Magyarként most örülnünk kellene, hiszen magyar ember eddig még sohasem volt ilyen nagy presztízsű poszt várományosa. 

Gyöngyösi Márton szerint azonban jelenleg mégsem lehet ennek annyira örülni, aminek három fő oka van. 

„Az első a Fidesz-kormány belpolitikája: Európában kevés helyen nézik a magyar köztévé adását, így pontosan tisztában vannak vele, hogy Magyarországon a kormány oligarcharendszert épített ki, megszállta a közintézményeket, ellehetetleníti az ellenzéki médiát, zsarolja és fenyegeti az ellenzéki közéleti szereplőket és általában mindenkit, aki ellenvéleményt fogalmaz meg. Furcsa áthallása lenne annak, ha egy ilyen országból érkező biztos kérné számon a demokratikus előmenetelt Észak-Macedónián, vagy Ukrajnán.

A második a Fidesz-kormány külpolitikája: Európában kevés helyen olvassák a magyar kormány címbitorló napilapját, így pontosan tisztában vannak vele, hogy a Szijjártó-féle külpolitika tömören a „trollkodás, hisztizés és asztalborogatás” fogalmakkal írható le. Érdekesen nézne ki, ha az Európai Unió külpolitikáját egy olyan országból érkezett biztosnak kellene képviselnie, amely ehhez a külpolitikához hozzátenni nem akar, viszont mindenhol rombolja azt. Nem segítette a bizalmat az sem, amikor a minap Orbán Viktor a Türk Tanácsban még vállalásokat is tett, mintha az Európai Bizottság tagjaként Várhelyi Olivér ugyanúgy az ő alárendeltje volna és a Fidesz pártérdekeit szolgálná továbbra is.

A harmadik pedig Várhelyi Olivér személye: ha Várhelyit senki sem ismerné Brüsszelben, az önéletrajzát átnézve még azt is gondolhatnák, hogy ő egy tekintélyes karrierdiplomata, akinek minden „bűne” az, hogy éppen Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, akinek politikáját képviselnie kell. Ám Várhelyit sokan ismerik Brüsszelben és a tárgyalásokról, valamint közösségi médiamegjelenéseiből nagyon jól tudják, hogy Várhelyi tevékenysége a teljes megcsúfolása a közszolgálat szellemiségének és Várhelyi pontosan ugyanolyan lelkes Fideszes pártkatona, mint a többi einstandolt magyar közintézmény élén álló politikai kinevezettek.”

Gyöngyösi szerint közel sem biztos, hogy Várhelyi Olivér átmegy majd a bizottsági meghallgatáson és a parlamenti szavazáson is. Ugyanakkor mint írja, igyekszik optimista lenni: ha ötévnyi biztosi munka nyomán az egykori pártkatona és igazságügyi miniszter Navracsics Tibor most mértékadó jobbközép értelmiségiként mehet majd nyugdíjba, hátha főnököt cserélve Várhelyi Olivér is felfedezi magában a függetlenség rendíthetetlen harcosát és a demokrácia kivont kardú védelmezőjét, aki a Fidesz helyett csak és kizárólag az emberekért kíván dolgozni a jövőben – tette hozzá a jobbikos politikus.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Várhelyi Olivér képes volt azt mondani, hogy nem vétózott a magyar kormány Észak-Szíria török beavatkozása ügyében. Aztán kiderült, hogy de igen… A Fideszes csapatba nagyon beleillik, abba, amely csapat már jócskán megszállta a jelen formájában felesleges és sok milliárd adóforintba kerülő alkotmánybíróságot is. Miközben alkotmány már nincs, alaptörvény van. Finnországot Orbán Viktor megszólta, hogy nincs alkotmánybírósága. És megkritizálta, hogy könnyű nekik, nem volt náluk kommunizmus. Finnország egykori orosz megszállásáról valószínűleg nem értesült.

Várhelyi Olivér az Európai Bizottság bővítési biztosi pozícióját úgy néz ki, hogy megkapja. Ez azzal fog járni, hogy a balkáni tűzfészekben és a türk diktatúrákban fogja kiépíteni a kapcsolatrendszert. A csatlakozási előtárgyalások során jelentős pénzek fognak forogni, hacsak az Európai Unió ki nem mondja, hogy előre nincs bővítés! Az Európai Ügyészséghez kell csatlakozni, az a legfontosabb feladat jelenleg. Az kevés, hogy követeli a kormányfő azt, hogy ne csökkenjenek az ország uniós támogatásai, a régebbi támogatásokkal kellene becsületesen elszámolni! A brexit miatt meg amúgy valóban csökkenni fog a támogatás.

Békéscsaba, 2019. november 8.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Miközben a magyarok még fel sem ocsúdtak a sokkból, hogy Borkai polgármester maradhat, Orbán Viktor éppen a Türk Tanácsban udvarol Nazarbajevnek, persze csak miután jó sok közös kép készült róla meg a véres kezű Erdogánról. A kazahok elbaszijának (nemzetvezetőjének) azt mondta:„Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is.” (Részlet a Magánbűnök, közerkölcsök című cikkből) Így udvarolt a miniszterelnök a kommunista elbaszinak… 

MEGJEGYZÉS: Nazarbajev a szovjet időkben a tagállam kommunista vezetője volt. Asztanát, az új fővárost most átnevezték Nazarbajevnek. Irtózatos személyi kultusz van az országban. Borkai Zsolt ma (2019. november 8.) lemond a győri polgármesteri posztról.