Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681307

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Gruevszki Orbán írásos meghívójával próbálta visszakérni útlevelét Macedóniában

Nikola Gruevszki választási kampányát is támogatta Orbán Viktor. Fotó: Balogh Zoltán MTI)

2017 végén Nikola Gruevszki emberei megpróbáltak Magyarországra szökni – emlékeztet a 24.hu, amiről akkor az Átlátszó  be is számolt. Tavaly októberben két volt macedón titkosszolgálati vezető a görög Szalonikiből próbált hamis bolgár útlevéllel Magyarországra repülni, de nem jött össze, a görög hatóságok őrizetbe vették őket, ráadásul akkor már az Interpol körözése alatt álltak. A két embert a Zoran Zaev vezette macedón kormány hozta kapcsolatba azzal a lehallgatási botránnyal, ami Gruevszki vesztét okozta, nagyjából húszezer ember telefonját figyelték folyamatosan Macedóniában.

A két titkosszolgálati vezető Goran Grujovszki és Nikola Boskovszki voltak, akik azután próbáltak Magyarországra jutni, hogy Orbán Viktor találkozott Gruevszkivel Macedóniában, sőt, Gruevszki 2017-ben azzal próbálta visszakérni útlevelét, hogy az indoklásához csatolta  Orbán Viktor írásos meghívóját is Magyarországra, de kérelmét visszautasították.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Macedónia Nagy Sándor szülőföldje. A terület egyik fele Görögországhoz tartozik, a másik fele Jugoszlávia szétesése után önálló ország lett. Görögország szomszédos része is Macedónia nevet visel, ezért Észak-Macedóniára készültek átnevezni a független országrészt, mert Macedónia névvel sem a NATO-hoz, sem az Európai Unióhoz történő csatlakozásukat nem engedik a görögök. A névvita még nem dőlt el.

Az egyik bolgár hírügynökség szerint Nikola Gruevszki elhagyta Magyarországot, de ezt az információt más hírügynökségek nem erősítették meg. Az is kering az interneten, hogy Gruevszki az összes bankszámláját leürítette.

A magyar kormány előszeretettel avatkozik bele a Balkánon a választási kampányokba, és szeretnek ott zavart kelteni. Szlovéniában ugyanígy jár a támogatottjuk, őt is két évre ítélték. Ő nehezebben jönne ide, mert Szlovénia uniós tagállam. Beleavatkoznak Szerbia, Montenegró, Macedónia dolgaiba, és már Koszovóba is vittek néhány millió vagy milliárd adóforintunkat. Hogy mennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek ezek a balkáni kalandok, arról egyszer el kell számolni!

Békéscsaba, 2018. november 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)