Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23857190

2019. október 16.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Gál napja van.
Holnap Hedvig napja lesz.

Grúziai kötélhúzás

A Nyugat nem érti Grúziát, a saját maga építette sztereotípiák rabja, és huzodozva ismeri el, hogy favorizáltjai csődöt mondtak. E gondolkodást jeleníti meg az Európa Tanács képviseletében a jelenlegi hatalom kritikátlan és egyoldalú támogatásával Eörsi Mátyás, aki Magyarország szégyene – állítja a Magyar Nemzetnek nyilatkozva a parlamenti ellenzék legismertebb politikusa, a Grúz Munkáspárt elnöke, Salva Natelasvili.

Az egyre mélyülő grúz belpolitikai válságot a politikus robbanásveszélyesnek ítéli. A bizonytalanság okát a Bushék által kitervelt és levezényelt úgynevezett rózsás forradalomban látja, amely nem volt más, mint neotrockista puccs. A hatalmat Miail Szaakasvili erőszakkal ragadta magához, és az ország nem a demokrácia irányában mozdult el. Ehhez jött még a háború, ami a pekingi olimpia nyitóünnepségével egy időben robbant ki. Ez szintén Szaakasvili számlájára írható, hiszen kalandorpolitikája miatt állomásozik az abház és dél-oszét határon az orosz hadsereg. Szaakasvilit nevezték a Fehér Házban a kelet-európai forradalmak fáklyavivőjének, ami szégyen! A választások nem voltak demokratikusak, de a Nyugat szemet hunyt, elfogadta az eredményt. A strasbourgi emberi jogi bíróság azonban helyt adott a Munkáspárt panaszának.

A pártelnök elmondta, hogy szereti és tiszteli a magyar népet. Eörsi Mátyásról azonban, aki az Európa Tanács magyar raportőreként tevékenykedik, nincs jó véleménnyel. Kéri az interjúban azokat, akik Eörsi politikai sorsáról döntenek, szabadítsák meg végre Grúziát tőle. Eörsi legitimálja az ellenzék megveretését, az elcsalt választásokat, a grúz hatalom összes törvénytelen lépését. Semmibe veszi a grúz nép akaratát, kitartóan ragaszkodik régi barátjához, Szaakasvilihez.

Az ellenzék igazát a Nyugat nem hajlandó figyelembe venni. Ebben következetes nem csak Eörsi Mátyás, hanem az Európa Tanács brit munkáspárti főtitkára, Terry Davis is.

Hogy a sok bonyodalom után mikor lesz Grúziában valódi demokrácia, az ma még nagyon bizonytalan.

Békéscsaba, 2009. június 16.

F. I. – T. Z.