Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179719

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Grúziai kötélhúzás

A Nyugat nem érti Grúziát, a saját maga építette sztereotípiák rabja, és huzodozva ismeri el, hogy favorizáltjai csődöt mondtak. E gondolkodást jeleníti meg az Európa Tanács képviseletében a jelenlegi hatalom kritikátlan és egyoldalú támogatásával Eörsi Mátyás, aki Magyarország szégyene – állítja a Magyar Nemzetnek nyilatkozva a parlamenti ellenzék legismertebb politikusa, a Grúz Munkáspárt elnöke, Salva Natelasvili.

Az egyre mélyülő grúz belpolitikai válságot a politikus robbanásveszélyesnek ítéli. A bizonytalanság okát a Bushék által kitervelt és levezényelt úgynevezett rózsás forradalomban látja, amely nem volt más, mint neotrockista puccs. A hatalmat Miail Szaakasvili erőszakkal ragadta magához, és az ország nem a demokrácia irányában mozdult el. Ehhez jött még a háború, ami a pekingi olimpia nyitóünnepségével egy időben robbant ki. Ez szintén Szaakasvili számlájára írható, hiszen kalandorpolitikája miatt állomásozik az abház és dél-oszét határon az orosz hadsereg. Szaakasvilit nevezték a Fehér Házban a kelet-európai forradalmak fáklyavivőjének, ami szégyen! A választások nem voltak demokratikusak, de a Nyugat szemet hunyt, elfogadta az eredményt. A strasbourgi emberi jogi bíróság azonban helyt adott a Munkáspárt panaszának.

A pártelnök elmondta, hogy szereti és tiszteli a magyar népet. Eörsi Mátyásról azonban, aki az Európa Tanács magyar raportőreként tevékenykedik, nincs jó véleménnyel. Kéri az interjúban azokat, akik Eörsi politikai sorsáról döntenek, szabadítsák meg végre Grúziát tőle. Eörsi legitimálja az ellenzék megveretését, az elcsalt választásokat, a grúz hatalom összes törvénytelen lépését. Semmibe veszi a grúz nép akaratát, kitartóan ragaszkodik régi barátjához, Szaakasvilihez.

Az ellenzék igazát a Nyugat nem hajlandó figyelembe venni. Ebben következetes nem csak Eörsi Mátyás, hanem az Európa Tanács brit munkáspárti főtitkára, Terry Davis is.

Hogy a sok bonyodalom után mikor lesz Grúziában valódi demokrácia, az ma még nagyon bizonytalan.

Békéscsaba, 2009. június 16.

F. I. – T. Z.