Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18966013

2018. november 14.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ma Aliz napja van.
Holnap Albert, Lipót napja lesz.

Gondoljunk majd erre, ha buszok robbannak Budapesten…

…Orbánéknak köszönhetjük. Várható volt, hogy az izraeli amerikai külképviselet Jeruzsálembe helyezése komoly ellenérzéseket szül majd a palesztin nép és tágabb értelemben az arab világ berkein belül, de a mostani véres konfliktusra talán még a legborúlátóbbak sem számítottak. Orbán Viktorék kétségbeesett diplomáciai kapálózásának hála pedig Magyarország neve is örökre összeforrt a palesztinok mai legyilkolásával.

Fotó: MTI/alfahir.hu

Jelen állás szerint 52 halottja (időközben 60 fölé emelkedett az áldozatok száma) és 2400 sebesültje (közülük is sokan meg fognak halni, mert a gettóban (Gázai övezet) nincs, vagy nagyon gyenge az orvosi ellátás!) van a gázai övezet határán kirobbant összetűzésnek, mely az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe helyezése miatt tört ki.

Hála a Fidesz és Orbán Viktor rövidlátó külpolitikájának, ehhez a gyalázatos eseményhez egy üres, huszadrangú jelentőséggel sem bíró diplomáciai gesztus kedvéért Magyarország is asszisztált.

Ahogy arról többször is értekeztünk, Orbánéknak jelenleg elemi érdeke, hogy valahogy elfeledtessék Washingtonban, mennyire nyilvánvalóan fordította a Fidesz az elmúlt lassan egy évtizedben hazánk orientációját Oroszország és Vlagyimir Putyin irányába.

Ehhez viszont édeskevés lesz elcsámpázni pár fogadásra, és ott bájologni egyet a tengerentúli diplomatákkal, mert az ilyen gesztusokkal legfeljebb ezer év alatt lehet visszakerülni az elkötelezetten atlantista pikszisbe, pláne, ha a kormányzati cselekvés nem igazodik a látszathoz.

Arra kár is hivatkozni, hogy hazánk mellett Csehország, Románia és Ausztria is jelenlétével legitimálta a mai vérontást, mert ez nem érv, pusztán ténymegállapítás, és még arra sem húzható rá, hogy ezzel a magyar diplomácia szembe ment az orosszal.

A másik három állam – különösen a románok – vígan megtehetik ezt, hiszen ők főszabály szerint húznak az atlantista blokk vezetőjéhez, és a gyakorlatban is Moszkva ellenében határozzák meg magukat, míg Orbánék ezt korántsem mondhatják el magukról. Épp ezért jelzésértékű például a lengyelek tiltakozó távolmaradása, akik ezzel épp a NATO-politikájukat helyezték háttérbe az uniós jó pontok reményében.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Vajon érkezik majd Amerikából a szívhez szóló meghívás Orbán Viktor részére ennek köszönhetően? Elég régen vár már erre a meghívóra. Az Egyre véresebb a helyzet a Gázai-övezet határán című cikk elérhető ITT !  

Amerika ezzel nagyot lépett előre annak érdekében, hogy a béke a Közel-Keleten egyre távolabb kerüljön. Igaz, a felfordulás kirobbantása érdekében is sokat tett. Iránnal felmondta az atomegyezményt, ami miatt az iráni olaj nem tud kijutni a világpiacra, és elszabadul az üzemanyag ára. Holnaptól 7 forinttal emelkedik a benzin, 8 forinttal a gázolaj ára.

Az Iránnal kötött egyezményt az Európai Unió nem akarja felmondani, de Izrael igen. Hát akkor ki is győzött?

Békéscsaba, 2018. május 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

 Emlékeztető 2.: „Washingtonban a valódi vezetők láthatatlanok és hatalmukat a színpad mögül gyakorolják.” (Robert Kennedy, az Egyesült Államok elnökjelöltje. 1967-ben az elnökválasztási kampánykörútján egy Los Angeles-i szállodában meggyilkolták) Bátyját elnöki mandátuma lejárta előtt Dallasban lőtték le.