Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27028102

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Gólzáporos győzelmet aratott a Szeged az új stadionjában

A Csákvár ellen első győzelmét szerezte meg a szezonban a Szeged-Csanád GA.

Régen volt ekkora foci-láz Szegeden. Délután 5 óra után tömött sorokban érkeztek a nézők az első bajnoki meccsre a Szent Gellért Fórumba. A szegedi szurkolók közösen vonultak át a stadionba az Izabella hídon. Jó volt ezt látni és jó lenne ezt látni a jövőben is – írja szeged.ma.

A stadion építtetője Kiss-Rigó László Szeged–Csanádi püspök. A stadionavató már korábban megvolt, amelyet Koltay Gábor rendezett. A 14 milliárd forintos stadionban lesz, vagy már van kápolna is.

A kívülről is grandiózus építményt működtetni is egy vagyonba kerülhet majd. Hat évvel ezelőtt a püspök úgy nyilatkozott a Magyar Narancsnak, hogy adományokból és tao-támogatásokból fogják majd működtetni a stadiont – igaz, ekkor még egy jóval kisebb 3 milliárdból megvalósuló létesítményről volt szó. A bekerülési költség is, és a fenntartási költség is bizony nagyon jelentős lesz. A szegediek örömébe azonban nem szabad belerondítani. Adja Isten, hogy jöjjön össze nekik ütőképes csapat is!

Kiss-Rigó László püspök nemcsak a szegedi építkezésnél bábáskodott, ott van ő jócskán a lakiteleki népfőiskolán zajló több milliárdos grandiózus beruházásoknál is. Sokan nevezik már a püspököt a Fidesz püspökének…  

A baj az ezekkel a csodálatos létesítményekkel, hogy a fenntartási költségeket is a magyar adófizetők nyakába varrják.

Békéscsaba, 2019. szeptember 16.

F. I.

Emlékeztető: Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. 18,2 milliárdos ajánlatot tett az Épkar Zrt.-vel konzorciumban, de ezt a hatalmas összeget még a kormány is sokallta, és nem fogadta el. A Vidi FC új stadionjára – szintén legalább 3–3,5 milliárdos költségnövekedés és jelentős csúszás mellett – szerencsére még jutott pénz. (A Vidi tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, akinek építőipari cége (Market Zrt.) nem győzi bevállalni az állami beruházásokat, a legnagyobbat talán a vizes vébé túlárazásán kaszált.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből)