Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23106680

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Friss adatok: Európa legrosszabbjai között a magyar egészségügy

Kétszer annyi magyar hal meg 65 éves kora előtt, mint az EU-átlag – írja a hvg.hu  az OECD és az Európai Bizottság friss adataira hivatkozva.

Illusztráció: MTI

Ennyire rosszul Magyarországon kívül csak Litvánia és Bulgária áll. A születéskor várható élettartam 76 év, ennél rosszabb mutatót csak négy országban, Romániában, Litvániában, Bulgáriában és Lettországban mértek.

Különbségek mutatkoznak az iskolai végzettség terén is: aki diplomásként megéri a 65. születésnapját, átlagosan négy évvel tovább él, mint az, aki nem végzett egyetemet.

Arányaiban nálunk halnak meg a legtöbben daganatos betegségekben, az öngyilkossági listán viszont most csak harmadik helyen állunk. Az adatok annak ellenére ilyen lesújtók, hogy a magyarok járnak a legtöbbet orvoshoz.

A 15 éves magyar lányok 34, a fiúk 41 százaléka volt már részeg. Előbbi a második legrosszabb, utóbbi a legrosszabb adat az egész EU-ban.

Az egészségügyre fordított pénz aránya csökkent a GDP-hez képest.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Megállíthatatlanul nő a kórházak adósságállománya. Erről bővebben ITT

Az Országos Pszichiátriai Intézet (OPNI) bezárása hatalmas pofon volt a betegekre. Helyzetük azóta sincs megoldva. Tavaly elköltöttek 69 millió forintot a Merényire, ahol a pszichiátriai betegeket kezelték, de az is bezár munkaerőhiány miatt. A tervek szerint a közeljövőben a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátria és Addiktológiai Intézet veszi át a Merényi betegeit is…

Az OPNI őrzését vajon melyik haveri cég végzi, és hány millióért évente? A bezárás előtt a kápolnát kétmilliárdért felújították. Vajon megette már az enyészet? Az OPNI-ról a tavalyi összeállításunk elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. november 23.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették Lázár János vezényletével az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.