Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25637502

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Frappánsan reagált a finn külügy Kovács Zoltán vádjaira

Fotó: atv.hu

Az államtitkár szerint nincs sajtószabadság Finnországban, térképen érkezett a válasz.

Kovács Zoltán az About Hungary néven indított angol nyelvű blogján írt arról, hogy az EU soros elnöki tisztségét betöltő Finnországban nem is akkora a demokrácia, amekkorának első pillantásra látszik, a finn külügyminiszter frappáns válasszal reagált – írja a 168 óra.

Az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára már Kovács Zoltán, és nem kormányszóvivő. Államtitkárból, államtitkár-helyetteséből és azok helyetteseiből már annyi van, hogy az követhetetlen. És mindnek bőven egymillió felett van már a fizetése. Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalmat még nem kellett eltartania a magyar társadalomnak.

Kovács Zoltán azt tette szóvá, hogy a finn sajtó konglomerátumok kezében van. Kinek a kezében is van a magyar sajtó? Finnországnak nincs alkotmánybírósága! Vajon az ilyen alkotmánybíróságra, amely rengeteg milliárdba kerül, mi szükség van, mint amilyen nálunk van? Az Állami Számvevőszéket is pártkatona vezeti, az ellenzéki pártokat vegzálja, a Fideszt és utánfutóját (a KDNP-t) nem vizsgálja, az eddig már 8 milliárd kárt okozó kamupártok nem zavarják. Nemrégiben havi négymillióra emelték Domokos László ÁSZ elnök fizetését…

Kovács Zoltán szerint a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot politikai szempontok vezérlik. Nálunk minden rendben van, főleg a nemzetbiztonsági bizottság működésével ugye? Amikor kormánypárti érintettség van a vizsgálatokban, akkor nem egyszerűen nem mennek a Fideszesek az ülésre! A finn igazságszolgáltatás függetlensége sincs rendben szerinte, mert a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára. Nálunk az igazságszolgáltatás babrálása a kormány részéről az rendben van? Még külön bíróságot is akarnak maguknak létrehozni, ki tudja, hány milliárdért. A legfőbb ügyész is pártkatona, aki védi a kormányzati korrupciót. Nem is akar a kormány az uniós ügyészséghez csatlakozni. Ebben segít nekik az új igazságügyi miniszter is. Hogy hány országban nincs alkotmánybíróság például, az nem került szóba.

A 168 óra azt írja, Kovács Zoltán azért esett neki a skandináv országnak, mert a finn EU-elnökség egyik prioritásként nevezte meg a lisszaboni szerződés 7. cikkelye szerinti eljárást. Amúgy meg a Lisszaboni Szerződést (az unió alkotmányát) a magyar parlament szavazta meg elsőként egyhangú szavazással, a Fidesz közreműködésével. Azt hitték, ebből majd valamiféle előny fog származni. Hát nem származott! A szöveg még le se volt magyarra fordítva a szavazás idején!

Ville Cantell válaszul először azt írta:

„Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni, ami pedig a teljesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

Később egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izrael között a 87. helyen végzett.

A magyarországi rendszerváltozásból is kihagyták a népet, ezért a magyar társadalom ingerküszöbét ez sem igazán éri el. Nemrégiben jelent meg a hír, hogy három éven keresztül 12 milliárd adóforintért etetnek bennünket a rendszerváltozás dolgaival. Még a szokásos évenkénti tusnádfürdői összejövetelen is szóba kerül. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum örökös főigazgatója ül ennél a kasszánál is, mint ahogy sok más államilag kitömött alapítványi kasszánál. Nemrégiben azzal örvendeztette meg a magyar közönséget, hogy megállapította Németország elmaradottságát, ahol nincs wifi… Schmidt Mária beszólásáról bővebben ITT !

A Harminc éve szabadon címet sokan átírnák mifelénk Harminc évet a harminc évért címre! A korábbi írásunk a témában elérhető ITT !

Ne ítélj, hogy ne ítéltess!! Kovács Zoltán a CEU-n végzett. Erről az alfahir.hu cikke elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 25.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Nem szolgálnak, inkább nem tűrnek és eltipornak. Elhallgattatnak, megfenyítenek, megfenyegetnek, kirúgnak, utánad nyúlnak. Lejáratnak. Ellehetetlenítenek. Ha másként nem megy, elveszik. Lerombolják. Átalakítják, ha tetszik, ha nem. Megakasztanak, beakasztanak, elgáncsolnak. Mellettük, nélkülük nem nőhetsz nagyra. Jólétet hazudnak. Veszélyben tartanak, amitől megvédenek. És megvetnek és kiröhögnek, amikor nem állsz ki, bólogatsz és mosolyogva próbálsz dörgölőzni. Szóval, hogy mit jelent ma a Kádár-rendszer? Magyarországot.” (Részlet a Kádár János ránk tekint, és elégedetten bólogat című cikkből)