Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026536

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Folytatódik a Csíki Sör zavaros története…

avagy magánalapítványokon keresztül elúszó milliárdjaink…

MTI fotó/Veres Nándor

Három részlet a Magyar Hang legutóbbi számának Önbetörés és közpénzmilliárdok, Folytatódik a Csíki Sör zavaros története című cikkből:

1.) „Kisstílű csaló vagy befolyásos politikusokkal, barátokkal rendelkező NER-lovag a Tiltott Csíki Sört gyártó székelyföldi cég vezetője? Az is lehet, hogy mindkettő egyszerre. – Lénárd András útját különféle bűncselekmények és rengeteg magyar közpénz jelzi. Most ehhez azt életúthoz teszünk hozzá fontos, elsőként a lapunkban megjelenő mérföldköveteket. A Csíki sör mint szerethető történet indult 2014-ben, aztán megjelent a politika, és a tulajdonosról is kiderül egy s más.”

2.) „A történet megértéséhez tudni kell, hogy a magyar kormány kiszervezte közel 100 milliárd forint költségvetési pénz kiosztását egy marosvásárhelyi MAGÁNALAPÍTVÁNYNAK, mert így elkerülhetik a nyertes pályázók nyilvánosságra hozatalát. A Pro Economica Alapítvány vezetője, Kozma Mónika idén januárban elismerte, hogy Lénárd András nyert a pályázatukon.”

3.) „Lénárd mindenesetre tavaly novemberben egy, a Székelyhon portálnak adott, meglehetősen PR-ízű cikkben arról beszélt, egy csipszgyárat és egy malátafeldolgozó üzemet épít a sörgyár mellé, és a 25 millió euró értékű összberuházásra magyar kormányzati támogatást kapott. Akkor a 25 millió euró 8,35 milliárd forintot ért. A Kozma Mónika által említett beruházási összeg ennek nagyjából a fele – ha másik, még folyamatban lévő állami támogatás is hasonló arányú, akkor még legalább 1,7 milliárdot fog kapni,k amennyiben elhárulnak az akadályok, mert a (politikai) döntés ugyanis (lásd a januári választ) megszületett.”

Szó szerint drága jó embere a magyar kormánynak a Csíki sörös.

MAGÁNALAPÍTVÁNYON KERESZTÜL szórat el 100 milliárd adóforintunkat Erdélyben a magyar kormány, miközben itthon a munkájukat elvesztő magyar emberek számára nem talál megoldást. Ment ki tavaly 25 milliárd forint agrártámogatás is, és a határon túli magyar pártok támogatására 130 milliárd forint Semjén Zsolt szerint azon a címen, hogy nem mindegy nekünk, hány magyar polgármester van a határon túl. De mindegy! Az nem mindegy, hogy milyen becsületes, megbízható hatalom van az ország élén és hány becsületes polgármester van itthon! Vajon hány milliárdos pártelnök lett az adónkból?

Itthon a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiviszi szinte hat magánalapítványként működő alapítványba. Ez a nyereség akár 300 milliárd forint is lehet évente! Ugyancsak szinte magánalapítványként működik a társasági adóból a költségvetés helyett kiszervezett tao-kasszába, ahonnan aztán dől kifelé a pénz ellenőrizetlenül a sportra, stadionépítésekre és fenntartásokra, sportakadémiákra, a focisták adókedvezményes luxusfizetésére. Ez a pénz 123 milliárd forint évente.

Bizony ezek a magánalapítványok jócskán odacsapnak a magyar költségvetésnek. A pénz előteremtői meg munkanélkülivé válnak… Az itthoni gondok megoldása miért nem élvez elsőbbséget? Ezeket és az egyre népesebb hatalom egyre magasabb fizetéseit meddig lesz képes kitermelni az egyre szegényedő magyar? Sajnos se elszámoltatás, se felelősségre vonás nincs. Végképp következmények nélküli ország maradunk?

Békéscsaba, 2020. május 8.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: Összességében elmondható, hogy soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem áll még Magyarország élén! A koronavírus járvány ellenére ugyanúgy folytatódik a pénzszórás, és legalább olyan erős a korrupció, az oligarchák támogatása, mint nem is létezne járvány, és nem lenne jelentős adóbevétel-kiesés! A munkahelyüket elvesztőknek korábban egy évig járt a munkanélküli segély, majd levették 9 hónapra. A Fidesz megváltoztatta valami álláskereső járulékra a nevét, és levette 3 hónapra. Mostanában sokan veszítik el a munkájukat, az álláskeresési járulékért történő folyamodás feldolgozása lassú. Sokan lesznek olyanok, akik másfél-két hónapig nem jutnak jövedelemhez. És sajnos az a bizonyos 3 hónap is gyorsan lejár. Az ELTARTÓITÓL jócskán elszakadt már ez a hatalom emberileg is, jövedelemileg meg pláne…” (Részlet a 35 százalékkal emelték az államtitkárok fizetését című cikkből)

Emlékeztető: „Akkor lehet sikeres Magyarország, ha ember és ember között nem a származás, nem a világnézet, nem a vallás, nem a pártállás, hanem a tudás, a tehetség, a munka tehet csak különbséget!” (Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudós)