Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20349540

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Fizetésemelés a legfőbb ügyésznek is

Fizetésemelést kaphat hamarosan a főügyész – írja a 24.hu.  

A portál úgy tudja; előre hozná Polt Péter, illetve a különböző ügyészségi vezetők béremelését az Országgyűlés költségvetési bizottsága, erről már módosító javaslat is készült. A hírportál szerint a legtöbb pótlékot Polt Péter legfőbb ügyész kapná. Neki már most is 100 százalékos vezetői pótlék jár, amit a négyszeresére emelnének szeptembertől. Polt Péter legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján tavaly több mint 14 millió forintot vitt haza. A járási ügyészségeken 10 százalék beosztási pótlékot kapnak az ügyészek, ha elfogadják a költségvetési bizottság javaslatát, akkor ez 20 százalékra emelkedik. (hirtv.hu)

Az uniós forrásokkal kapcsolatban az Olafnak (az unió ellenőrző szervének) nincs csak feltárási joga, az eljárás és a büntetés a legfőbb ügyész dolga – lenne! Az uniós ügyészséget létre akarják hozni, mert a nemzeti ügyészségek nem igazán lépnek fel az uniótól kapott források védelmében, vagyis a korrupció ellen. Ez főleg Magyarország esetében igaz. Rengeteg olafos vizsgálat történt, amelyet igazi vizsgálat, eljárás nem követ. Az unió létre akarja hozni az uniós ügyészséget, amelyhez Magyarország és még néhány ország nem csatlakozik! Fenn akarja tartani a hatalom a jelenlegi lehetőségeket a lenyúlásokra. A Vatikán védőszentje Szent Péter, a magyar hatalomé Polt Péter. A legfőbb ügyész jegybanknál dolgozó ifjú felesége jóval többet keres, mint a férje, és ez mégsem járja.

Polt Péter neje a jegybanknál humánpolitikai vezető havi ötmillióért. Ráadásul két jegybanki alapítványnál (hat darab van belőle!) is jövedelmet húz. „Bárhogy is, Polt-Palásthy Marianna, az MNB személyügyekért felelős vezetője mintegy háromszor annyit keres, mint férje. Ami nem is lehet különösebben meglepő, hiszen a Magyar Nemzeti Bank Matolcsy elnöklése alatt annak alapítványain keresztül érthetetlen költekezésbe kezdett. Ezen alapítványok közül kettőnek felügyelő bizottságában ott ül Polt-Palásthy is (egyiknek az elnöke is). Így talán érthető miért a röhejesen magas jövedelem. Ahogy az is, hogyan kerülhetett Polt lánya is az MNB alkalmazásába.” (Részlet a Felesége tartja el Polt Pétert? című cikkből). A fizetésemelés jóváhagyása után beáll az egyenleg, valószínűleg egyforma magas jövedelemhez fog jutni Polt Péter és a neje. Vagyis nem fog eltartásra szorulni a legfőbb ügyész – mondhatnánk viccesen, ha ez vicces lenne a temérdek kilakoltatás közepette.

A jegybank monetáris tanácsában foglal helyet Parrach Lászlónak, a kereskedelmi és iparkamara elnökének ifjú felesége, havi három millió forintos jövedelemmel. A tanácsnak 9 tagja van. Nekik kellene hozzányúlni a 0,9 százalékos jegybanki alapkamathoz. Parrach László a felesége fizetésével kapcsolatban annyit mondott, hogy a konyhapénzhez nem igazán járul hozzá. Akkor vajon mennyi lehet Parrach László fizetése?

A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, tetemes nyeresége a jegybank hat alapítványát illeti. A devizahiteleseken és a külföldön dolgozó honfitársaink hazautalásain hatalmasat kaszál a jegybank, a számlavezető bank és a magyar állam! A hat jegybanki alapítvány haveri kifizetőhelyként is működnek. A jegybanki vezérkar óriási fizetése ugyanúgy a magyar adófizetőket terheli, mint például a legfőbb ügyész fizetése. Jövedelmileg és emberileg egyaránt elszakadt a kereszténynek mondott hatalom nemcsak a társadalomtól, hanem a magyar valóságtól is! Valószínűleg a miniszterek fizetését is havi ötmillióra fogják emelni, mit sem törődve az államadósság és az államháztartási hiány soha nem tapasztalt növekedésével, és a társadalom nagy részének elszegényedésével. Jövőre megszűnik a béren kívüli juttatások nagy része, ami miatt ismét felgyorsulhat a kivándorlás, amit már az is elképzelhető, hogy szándékosan gerjeszt a kereszténynek mondott kormány…

A Milyen Magyarországot akarunk? című összeállítás elérhető ITT !   

Békéscsaba, 2018. július 6.

Összeállította: F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Kitörnek időnként különböző adóparadicsomokban botrányok, amelyeknek részesei a magyar offshore lovagok, vagyis a magyarországi adófizetést elkerülők. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Neki a lényeges a minimálbéresek és a jövedelemhez alig jutók megadóztatása! Itt lassan adót fizetni már csak a kis embereknek kell, amiből nagy baj lehet, mert ekkora létszámú kormányt és egyre népesebb, egyre magasabb jövedelmű holdudvarának eltartását, a közkiadások fedezetének biztosítását az alig jövedelmekből levont adókból már nem lehet megoldani. Az ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) megemelt jövedelmű potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja. Ráadásul egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! A nyugdíjkassza összeomlásáról egyre többen cikkeznek, de hogy ez miért következik be, annak okaival nem különösebben foglalkoznak. Fontos lenne a járulékplafon ismételt bevezetése és a nyugdíjplafon meghatározása, mielőtt valóban összeomlik a rendszer!” (Részlet Az étel- és italautomatákat is bekötötték a NAV-hoz – a kaszinókat nem! című cikkből)  

Emlékeztető 2.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november) Az államháztartási hiány már 1200 milliárd forint körül van, májusig sikerült összehozni az éves hiánycél 87 százalékát.