Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20330449

2019. február 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.

Financial Times: Orosz figyelmeztetés

Drámai következményei lehetnek annak, ha az Egyesült Államok kilép a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról 1987-ben aláírt orosz–amerikai megállapodásból (INF), és rakétákat telepít Európába.

Erre az Európai Unióhoz akkreditált orosz nagykövet, Vlagyimír Csizsov figyelmeztetett, megjegyezve, hogy egy ilyen lépés Európának ártana a legtöbbet. A cikk szerzője megjegyezte, ugyanígy felforrósította a légkört az amerikai rakéták európai megjelenése a 80-as években, s ez most sem lenne másképp.

A lap információ szerint az INF-megállapodás felmondása utáni lépésekről európai kollégáikat tájékoztató amerikai hivatalos személyek kizárták újabb rakéták telepítését a kontinensen.

A globális brit újság írása megnyugtatóan azt is megjegyezte, hogy Moszkva jelezte készségét a szerződés modernizálására.

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: Kínával és Iránnal is kötözködik Trumpf elnök úr, és egyre több vasat tart a tűzbe. Szaúd-Arábia viszont nagyon kedves – legalább is addig, amíg lesz olaja, és azt jócskán áron alul adja el neki.

Békéscsaba, 2018. november 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A titkos szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban, népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eskükkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását növelje, inkább beszivárgással, mint nyílt támadással, felforgatással, megfélemlítéssel a szabad választás helyett. Ez egy rendszer, amit megterveztek, óriási emberi és anyagi forrásokkal egy igen hatékony gépezetben, amely katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak. Hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik. Nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat.” (John F. Kennedy, az Egyesült Államok elnöke. 1963. november 22-én Dallasban lelőtték)

Emlékeztető: „Washingtonban a valódi vezetők láthatatlanok és hatalmukat a színpad mögül gyakorolják.” (Robert Kennedy, az Egyesült Államok elnökjelöltje. 1967-ben az elnökválasztási kampánykörútján egy Los Angeles-i szállodában meggyilkolták)