Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181704

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Fideszes vidékpusztítás

A magyar vidék szempontjából létfontosságú vasúti szárnyvonalak fölött évtizedek óta baljós felhők gyülekeznek. A 2013-as Nemzeti Közlekedési Stratégia is csak 6 ezer kilométerben határozta meg a törzsvonalak és a megőrzendő mellékvonalak hosszát. Hogy mi lesz a maradék 1700 kilométerrel, arra azóta sincs őszinte válasz.

A 7700 kilométeres hazai vasúti hálózat 40 százalékát kitevő mellékvonalak jövőjét súlyosan fenyegetik az inkább szolgálati Audikkal, helikopterekkel és magángépekkel közlekedők kormányzat emberei. Sajtóértesülések szerint 14 vasúti mellékvonalra mondaná ki a halálos ítéletet az önkormányzati választások után a kormány. Ez szembe megy azzal az elvárással, hogy a közlekedésben növekedjen az energia- és környezetkímélő szállítási módok aránya. A Gyurcsány-Bajnai páros vasútgyilkos politikájához hasonlóan ezzel a lépéssel újabb halmozottan hátrányos helyzetűvé nyomorított vidékeket törölne le a térképről Orbán Viktor.

A Jobbik szerint, ha az infrastrukturális nagyberuházásokat a túlárazások és a milliárdos extraprofit miatt nem sajátították volna ki a kormánypárti „oberstrómanführerek”, akkor maradt volna elegendő forrás a mellékvonalak versenyképessé tételére is. Mi nemet mondunk a vasút-ésszerűsítésnek hívott, mellék­vonal-irtó vidéksorvasztásra, ezért a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy legalább a saját maguk által írt Magyar Falu Program eszméit ne tapossák sárba! A vidék Magyarországa igenis élni akar, követeljük tehát, hogy az érintett térségek Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselői se sunnyogjanak, ne asszisztáljanak ahhoz, hogy kivéreztessék a szárnyvonalakat! A felcsúti kisvasúttal ellentétben a magyar vasút, a magyar vidék nem válhat a kormányzat 1:1-es méretarányú terepasztalává!

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke

Forrás: jobbik.hu

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)

Emlékeztető: „Senki sem olyan reménytelenül rabszolga, mint aki tévesen szabadnak hiszi magát.” (Johann Wolfgang von Goethe)