Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23105699

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

Fideszes álhír, hogy a Jobbik bevándorláspárti lenne

Bevándorláspárti a Jobbik? Nem. Akkor mégis miért állítják azt a kormánypárti sajtótermékek, hogy Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese az ellenzéki párt évadnyitóján „meghirdette a migrációpárti uniós elithez igazodás politikáját”, és „azt mondta, nem támogatják a határzárat”? Mert több száz elbukott sajtóper után is ugyanúgy a Fidesz szándéka szerint folyik az álhírgyártás az európai parlamenti választáshoz közeledve, mint az országgyűlési választások előtt.

Fotó: alfahir.hu

De kezdjük azzal, hogy mit is mondott pontosan Gyöngyösi Márton a Jobbik évadnyitóján, amit aztán a kormánypárti média átköltött.

„Ha Orbán Viktort nem tudjuk megfékezni, akkor jöhet a jogoknak a megvonása az Európai Unióban, a nyugati határok lezárása, a kint dolgozó magyar honfitársainknak a hazaküldése, és Magyarország kizárása az Európai Unióból. Ez Orbán Viktor rossz forgatókönyve. Van egy jó forgatókönyve is Orbán Viktornak, amit sokkal inkább nevezhetnénk felforgatókönyvnek. Ha kellő számú populista és szélsőséges jó barátját maga köré szervezi Orbán Viktor, akkor Európának a szétzúzását és zűrzavarnak a keltését tudják közösen megszervezni. Drótakadályokkal szabdalt, újra egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk ezek után, kiszolgáltatva Európát az Orbán Viktor és barátait támogató külső hatalmaknak. Ebben a rendszerben a demokrácia álarcát sem kellene fenntartania a Fidesznek, ezért Orbán Viktor számára ez is egy opció. Ezekkel a forgatókönyvekkel szemben kell alternatívát nyújtanunk, mint felelős pártnak, és minél több képviselőt küldeni az Európa Parlamentbe május 26-án” – jelentette ki február 2-án a Jobbik elnökhelyettese. Ezt „fordította” aztán úgy le a kormánypárti sajtó, hogy az ellenzéki párt nem akar újabb kerítéseket, elfogadhatatlan a határzárakat, mert csak konfliktusokat okoznak a tagállamok között. Úgy állították be a Jobbikot, mintha nyíltan vállalta volna bevándorláspártiságát, és még a kerítéseket is lebontaná.

Valójában Gyöngyösi Márton az európai parlamenti választás tétjét vázolta fel, vagyis, hogy Orbán Viktor felelőtlen, konfliktuskereső külpolitikája két irányba vezethet:

  • Magyarország teljes leszakadásához és kizárásához az Európa Unióból,

  • vagy, ha Orbán számításai jönnek be, akkor veszélybe kerülhet a schengeni egyezmény, a belső határőrizet megszüntetését drótakadályok válthatják fel, felbomolhat az európai közösség.

A Jobbik elnökhelyettese ezzel szemben fogalmazott meg alternatívát, hangsúlyozva, hogy ez az Európai Unió már nem olyan, mint korábban volt. 2019-re gyökeresen megváltozott a természete, és ma már a kritikáknak, illetve a vitáknak is helye van. A kormánypárti sajtó ebből vonta le azt a szándékosan félrevezető következtetést, hogy a Jobbik „meghirdette a migrációpárti uniós elithez igazodás politikáját”.

Gyöngyösi Márton tényleg beszélt a migrációról és a külső határokról, méghozzá a következőképpen fogalmazott: „A mi ajánlatunk, hogy ne csak hősködjünk és beszéljünk a bevándorlásról, állítsuk is meg. Állítsuk helyre a határőrséget, és a határvédelemnek a költségét ne csak mi álljuk, szálljon be Európa is, hiszen az nemcsak Magyarországot védi, hanem az egész kontinensünket és az egész civilizációnkat. (…) Határozott, közös európai határvédelmet és az illegális migrációval szembeni védelmet ajánljuk.”

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető 1.: „A Letelepedési kötvényeket először a magyar állam árulta, az Államadósság Kezelő Központ volt a forgalmazó. Rogán Antal néhány hónap múlva felfedezte a ragyogó lehetőséget, és mint a parlament gazdasági bizottságának vezetője, megszavaztatta a törvényt a parlamentben, és azt követően a forgalmazást a haveri kör, az offshore (magyarországi adófizetést elkerülő) lovagok végezték, vagy végzik mostanában is. Egyetlen magyarországi bejegyzésű cég végzett forgalmazást, az, ahová gyaníthatóan önbetörés történt. Az ügy kirobbanása óta nagy a csend. Árulták a haverok a Letelepedési kötvényeket Észak-Irakban is, a kurd terület fővárosában, Erbilben. A Mol ottani olajmezőit őrzik a pénzünkön a magyar zsoldos katonák… Remélhetőleg iszlám államos vásárló nincs köztük. A Letelepedési kötvény ára szőröstül-bőröstül 360 ezer euró! Hogy honnan van a „vásárlónak” ennyi pénze, az sem kerül szóba! Jövőre (2018-ban) a magyar államnak az adónkból meg kell kezdeni az offshore cégeknek hatalmas, 160 milliárd forint(!) körüli hasznot hozó letelepedési kötvények visszavásárlását. Minden haszon a haveri köré lett ezen is, és minden kár a magyar adófizetőké.” (Részlet a Közérthetően a Letelepedési kötvényekről című cikkből) Vagyis a visszavásárlás tavaly meg is kezdődött, több mint 30 milliárd adóforintunk ment el erre a nemesnek nem mondható célra!!

Emlékeztető 2.: