Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19446454

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

Ficóéknak is üzenhetett a szlovák újságíró gyilkosa

„Az igazságért halt meg.” „Hősies tett, nagyon sajnálom.” „Hol élünk mi, totalitárius rendszerben?” – csak úgy ömlenek a tehetetlen dühöt kifejező részvétnyilvánítások Ján Kuciak Facebook-oldalára.

A szlovák újságírót vasárnap éjjel találta meg a rendőrség vérbe fagyva menyasszonyával együtt nemrég vásárolt házának padlóján, a Nagyszombattól nem messze lévő – egyébként nyolcvan százalékban magyarok lakta – Nagymácsédon (Vel’ká Maca). Az internetes búcsúszavak között rengeteg felháborodott kommentet lehet olvasni: „Szlovákia nem maffiaállam, csak maffiabűnöző oligarchák irányítják a politika prostituáltjait.” A rendőrség hétfői közlése szerint egy-egy lövéssel végeztek az újságíróval és menyasszonyával. Kijelentették, a gyilkosság indítéka egyértelműen Kuciak szakmai tevékenységében keresendő. 

A huszonhét éves Ján Kuciak az Aktuality.sk. hírportálnak dolgozott, és adócsalási ügyekben nyomozott, érdeklődésének középpontjában a pozsonyi ingatlan-beruházásokkal kapcsolatos visszaélések álltak. Adópradicsomokban tartott szlovák vagyonok után kutatva nézte át a Paradise Papers és a Mossack Fonseca nevű hatalmas adatbázisokat is. Két nagyobb, kormányzati körökhöz is elérő adóügyi visszaélést követett.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotóval ITT

Forrás: mno.hu

Emlékeztető: „A magyar adóoptimalizálási gyakorlat egyik legagresszívebb megjelenési formája az adózatlan jövedelmek magyar hatóságok számára nem azonosítható svájci bankszámlákra helyezése. Volt. Volt, ugyanis a jövő drasztikusan változik a két ország között létrejövő információcserével. 2017-től automatikusan értesül a NAV a Svájcban magyar magánszemélyekhez kapcsolható bankszámlák adatairól. Konkrétan mi és hogyan változik? Milyen döntési lehetőségei vannak a svájci bankszámlákkal rendelkező magyaroknak? Valós alternatívát jelenthet továbblépni Dubai, vagy Szingapúr irányába?” (Részlet Fajcsák Gábor és Süli Szilvia, az RSMDTM adószakértőinek írásából)