Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27262473

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

Fellegi Tamás alapítványa Amerikában (videóval)

Nálunk bukott miniszternek lenni jó! A milánói világkiállítás reklámját is Fellegi Tamás egyik cége bonyolította csaknem egymilliárdért. Az egyik legsikertelenebb világkiállítási részvételünk ez volt, kormánybiztosa az Erdélyből származó mindenhez értő író-költő, Szőcs Géza volt.

A Hungary Initiatives Foundation (HIF) nevű alapítványt 2011-ben vették nyilvántartásba, 15 millió dollárból alapították. A HIF „tartós közérdekű célja a világon szétszórva élő magyarok, magyar származású személyek és azok közösségei, valamint Magyarországgal rokonszenvező személyek összefogásának, illetve Magyarországhoz fűződő kapcsolatuk erősítésének elősegítése”. (Részlet a Fellegi alapítványáról szóló, 444.hu-n megjelent cikkből) Gyűjtik ezerrel a magyar leszármazottakat a földgömb túloldalán is, akik nemsokára levélben fognak a Fideszre szavazni.

Venezuelából hoztak néhány repülővel „magyarokat”, és még hozni is fognak, mert Venezuelában jó nagy fennforgás van. Akik már régebben itt vannak, akkora magyarok, hogy most tanulnak magyarul. De voltak és vannak magyarul tanulók Brazíliában és sok más országban is. Össze is jött eddig egymillió Fideszre szavazó hálás kettős állampolgári létszám, vagyis egymillió Fidesz-szavazó. Őket köszöntötte nemrégiben Semjén Zsolt, mi meg őt. Hogy hány nem kívánatos személy van az egymillió között, az érdektelen, nem esnek át nemzetbiztonsági vizsgálaton, de egyéb vizsgálaton se. A lényeg a voks!

Egy tavalyi cikk Fellegi Tamás egyik nagy üzletéről ITT

A világkiállítás pavilonját, a Sámándobot Karcagra szállították és évek óta ott bértárolják. Az ezzel kapcsolatos költség bizony meghaladja már az egymilliárd forintot, és még mindig nincs vége! A régi Hír tv Célpont című műsorának felvétele a végtelenített történetről:

Sok ország megadja a kettős állampolgárságot, de nem adnak mellé választójogot, mert a szavazat következményét nem ők, hanem az állampolgárságot megadó ország állampolgárai viselik. Franciaországban is el kell dönteni, hogy a kettős állampolgár az anyaországa vagy a francia lehetőséget választja adózási és választójogi szempontból. Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója a szociális népszavazás idején arról beszélt, hogy szavazzunk helyette is, mert ő bizony a francia lehetőséget választotta.

Nálunk van elég sok olyan lehetőség is, hogy a kettős állampolgár itt is szavazzon és otthon is. Ukrajna és Szerbia nem is uniós tagállam, mégis szavaztak most az uniós választáson, de szavazhattak Romániából is. A külföldön szavazók többsége is (96 százaléka) a Fideszre szavazott. Hogy meddig lesz értelme nekünk itthoniaknak szavazni, az még nem dőlt el. A kivándorlás amennyiben továbbra is jelentős lesz, akkor bizony nehéz helyzetbe kerülünk, annál is inkább, mert egyre több ukrán, szerb, mongol, indiai, pakisztáni és egyéb vendégmunkást hoznak be az országba. Nekik épülnek a munkásszállók, a kilakoltatott magyart meg sorsára hagyják. Az Ukrajnából magyar lakcímmel rendelkezők bejelenthetik ide a felmenőiket is, és az ukrán maffia máris intézheti nekik a magyar nyugdíjat.

A szavakban az államadósság ellen küzdő kormány egyre inkább eladósítja az országot. 2010 óta több mint 10 ezermilliárd(!) forinttal nőtt az államadósság. Most már nem első alkalommal magas kamatozású állampapírt bocsátanak ki hazai felvásárlásra. Egy szakember szerint a belső eladósodás is eladósodás, egy facés jegyzetelő pedig azt írja, hogy könnyen lehet belőle békekölcsön… Vagy intő példa esetleg a magán-nyugdíjpénztári pénz esete. Az államadósságunk elérte a visszafizethetetlen mértéket, mégis juttat a kormány az adónkból a fél világnak, mintha itthon minden rendben lenne!

Békéscsaba, 2019. május 31.

F. I.

Emlékeztető: „Egy ukrán álláskereső portál ismertetője azt írja, hogy Magyarország eddig nem volt számukra könnyen elérhető, hiszen a magyar munkanélküliség minimalizálása érdekében a kormány nem engedte, hogy külföldiek is belépjenek a magyar munkaerőpiacra. Azonban a közelmúltban nagyon sok magyar az Európai Unió nyugati tagállamaiba ment dolgozni – írja a portál. Fontosnak tartják a leírásban megjegyezni, hogy „a magyar hatóságok tervezik az ukrán vendégmunkások felvételét, hogy így érveljenek a Szíriából és más országokból érkező menekültek ellen”. Mint írják, a magyar nyelv a legtöbb esetben nem szükséges, de úgy állítják össze a brigádokat, hogy minden 20-30 emberre jusson lehetőleg egy magyarul beszélő dolgozó.” (Részlet a Megmutatjuk miért (mennyiért) jönnek hazánkba az ukrán vendégmunkások című cikkből)

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Az államháztartás terhére előre kifizették 2017 végén a 2018-ra járó uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár. A gyors kifizetésben közreműködők kétmilliárd forint jutalmat kaptak, amit ha az unió nem fog kifizetni, az is az adófizetők terhe lesz.