Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110598

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Fejezetek a közvagyon lenyúlásának módszertanából

Matolcsy György és Orbán Viktor a nemzeti tőkésosztály létrehozásán dolgozik

(Fotó: Reuters/Balogh László)

Alig telt el két év, amikor először hallottuk, ennek ellenére már nem túl sokan emlékeznek rá, hogy mi is volt az eredete annak a szólásnak, hogy „elvesztette közpénz jellegét”.

Annak idején, amikor a közös vagyon lenyúlásának történeteit fiatalos lelkesedéssel és már-már kóros elszántsággal kutattam, jó néhány sört fizettem volna ezért a nyelvi leleményért, hogy nem mindig csak a lopásra, a közpénzlenyúlásra, a nemzheti vagyon zabrálására, vagy apasztására szorítkozhassak, amikor választékosan akartam kifejezni ezt a fajta tevékenységet.

Elveszíti közvagyon jellegét. Ugye milyen szemérmesen hangzik?

A folytatás, illetve a cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: magyarhang.org 

sokkaljobb-kommentár: Matolcsy György nemsokára nyugdíjas lesz. A jövedelme havi ötmillió forint, és néhány jegybanki alapítványnál is lehetősége plusz jövedelemre. Mivel a Fidesz megszüntette a járulékplafont, és nincs nyugdíjplafon, a nyugdíja akár ötmillió forint is lehet. A többi Fideszes potentát is korosodik, és ha ezen az öncélú törvényen nem lesz változtatás, az valóban veszélyt jelent a nyugdíjkasszára!

Békéscsaba, 2018. szeptember 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, 1490 milliárd forint, mert a tavaly előre kifizetett uniós pénzeket itt számolták el. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Emlékeztető 2.: Egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! Mivel állandó lakosnak jelentkeznek be Magyarországon (általában szabolcsi falvakban, sok esetben már a ravatalozókba is…), ugyanolyan választójoguk van, mint a magyarországi járulék- és adófizetőknek. A nyugdíjuk viszont a szabolcsi nyugdíjasok juttatásának sokszor a többszöröse. Kijevben hamis jövedelmi adatokat adnak meg nekik, ahelyett, hogy a magyar hatóság az utolsó havi nyugdíjas szelvényük alapján forintosítaná a nyugdíjat, hitelt ad a hamis adatoknak, és a 25-30 ezer forintos nyugdíj helyett akár 300 ezer forintos(!) nyugdíjat is képes folyósítani. A betegellátás is ingyenes nekik. Le is szavaznak hálából a mindezt lehetővé tevő Fideszre.” (Részlet A fél világnak jut az adónkból című cikkből)