Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027062

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Féktelen pénzszórás, gyanús adásvétel

Huszonhat milliárd forintot költött az elmúlt két évben médiára, reklámra, szponzorációra és támogatásokra a Magyar Posta, a MÁV, a Mavír, az MNV, az MVM Paksi Atomerőmű, a Paks II. és a Szerencsejáték Zrt. – derült ki Szél Bernadett Facebook posztjából. (nem melléke,s hogy ezeknek az állami cégeknek a vezérei havi ötmilliós jövedelmet kaszálnak, akkor is, ha a cég veszteséges!)

A független képviselő az állami tulajdonú monopolcégektől a közérdekű adat-igényléseire érkezett válaszokat dolgozta fel. Ez a hét cég összesen 19 milliárd forintot költött az elmúlt két évben médiára és reklámokra, ebből 15 milliárd a New Land Media Kft. –nél landolt – Baláskyk Gyula cége a kormány propagandakampányainak fő lebonyolítója. k

Szponzorációra és támogatásokra csaknem 7 milliárdot fordítottak ezen időszak alatt a cégek. 2018-ban is közel 10 millió forintot kapott az ingyenes kormánypárti bulvárlap, a Lokál a MÁV-tól, 2020-ra pedig – nyilván összefüggésben azzal, hogy a BKV felbontotta velük a szerződést – 12,2 millióra ment fel ez az összeg.

Eközben a Népszava megírta, hogy Szél Bernadett feljelentése nyomán elrendelte a nyomozást a Mátrai Erőmű Zrt. adásvétele kapcsán a rendőrség. A gyanú: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett kísérlete. A politikus a Facebook oldalán emlékeztetett: Mészáros Lőrincék (vagyis a miniszterelnök barátja és üzleti köre) először leapasztották a társaság eredménytartalékát, majd a veszteséges erőművel értékesítették az állami MVM-nek. (Megvetettek évekkel ezelőtt egy felesleges erőművet az Úz völgyében a csíki söröstől néhány milliárdért…)

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: A most megjelent információ szerint 17 milliárd forint ütötte a markát Mészáros Lőrincéknek a lepukkant Mátrai Hőerőműért.

Van másik! – mondaná Ötvös bohóc, és elővenné a következő trombitát! Bizony ez is nagyon komoly probléma. Erről ITT !

Békéscsaba, 2020. március 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)

Emlékeztető: „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből) Arról, hogy a többmilliós jövedelmüket csökkentenék (nemcsak a focistákét, hanem a hatalomét és az állami cégek vezetőinek havi ötmillióját) csökkentenék a vírus miatt, nem érkezett hír…)