Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25733745

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Ez nem pár ezer kutató, hanem tízmillió ember jövőjéről szól

Interjú az MTA-ügyről Stefano Bottonival és Brenner Kolomannal

Kapitulál az MTA vezetése, vagy éppen most kezdődik az igaz küzdelem? Lehet-e méltányos kompromisszumot kötni a hatalommal? Mi jöhet, ha Lovász László lemond? Hogyan lesz korszerű fékrendszer az ógörög leckéből és dróntechnológia a halak kutatásából? Mi köze a kutatók küzdelméhez a hidegburkolónak és a kamionosnak? A Magyar Tudományos Akadémia körüli harcról Stefano Bottoni akadémiai kutatóval, történésszel, és Brenner Koloman nyelvésszel, jobbikos országgyűlési képviselővel beszélgettünk.

Kedden élőláncot vontak az Akadémia épülete köré, hogy tiltakozzanak Palkovics László innovációs miniszter tervei ellen. Elég lesz egy ilyen élőlánc az MTA megvédéséhez?

Stefano Bottoni: A rendezvény jól sikerült, örültünk annak, hogy nagyon sokan ott voltak. Kutatótársunk, Szilágyi Adrienn kiemelkedő beszédet mondott. Lovász elnök úrnak a megjelenése is egy megható pillanat volt, ami lelkesítően hatott. Talán majd valaki egyszer feljegyzi ezt az eseményt egy bekezdés erejéig az MTA történetében. Az Akadémia köré vont élőlánc elérte a kívánt hatást.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT !

Forrás és fotó: alfahir.hu

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)