Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18691998

2018. október 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.

Európának sem jó a németországi huzavona

Noha számtalan olyan ügy van terítéken az Európai Unióban, mely az egész kontinens jövőjét meghatározhatja – a brexittárgyalások vagy éppen a kétsebességes Európa terve –, ezek tárgyalása jelentősen lelassulhat azáltal, hogy szűk két hónappal a választások után még mindig nincs új német kormány.

Merthogy miközben Németországban mindenki arról vitázik, hogy egy kisebbségi Merkel-kabinet megalapítása, előre hozott választások kiírása vagy egy kereszténydemokrata-szociáldemokrata nagykoalíció lenne a kisebbik rossz, nemzetközi elemzők már azt találgatják, mi lesz az európai politikával, ha Merkel eddig bebetonozott helye a kontinens vezetői között meggyengül. 

Amíg az előre hozott választások kiírásával csak tovább húzódna a mostani politikai válság, a kisebbségi kormányzással pedig jókora mértékben csökkenne Merkel legitimációja európai szinten is, egyre inkább úgy tűnik, hogy nemcsak Németország, de Európa számára is a nagykoalíció lenne a leginkább járható út – az, amit a Martin Schulz vezette szociáldemokraták viszont látszólag egyáltalán nem akarnak.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A koalíciós egyeztetések kudarca ellenére tovább kell törekedni  arra, hogy megalakuljon Németország következő kormánya – hangsúlyozta Frank-Walter Steinmeier német államfő (aki korábban Merkel szociáldemokrata kihívója volt) hétfőn Berlinben. Bejelentette, hogy a kormány megalakítása érdekében megbeszéléseket kezd a szövetségi parlament (Bundestag-) azon pártjainak vezetőivel, amelyeknek programja nem zárja ki a kormányzati együttműködést. Új választás kiírását nem hozta szóba.

Angela Merkel pozíciójának meggyengüléséről, sőt bukásáról is cikkeznek egyes sajtóorgánumok. A történtek ilyetén alakulásában valószínűleg oroszlánrésze lehet a migránskérdésnek, illetve a kérdés nem megfelelő kezelésének.

Békéscsaba, 2017. november 23.

F. I. – T. Z.   

Emlékeztető: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” (Robert Schuman, az Európai Unió elődjének egyik alapítója)