Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027151

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Erdogan Szíriát fenyegeti

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy Törökország nem fogja kivonni erőit azokról a megfigyelőpontokról melyek a szíriai Idleb kormányzóságban vannak. Éppen ezért megfenyegette a szíriai kormányt, hogy válaszlépésekre számíthat ha meggondolatlan lépéseket tenne a török csapatok ellen.

Erdogan a Reuters hírügynökség számára kijelentette, hogy a török és a szíriai kormány folyamatos kapcsolatban áll az Idlebben található megfigyelőpontok ügye miatt. Jelenleg ugyanis 12 török megfigyelőpont van Idleb kormányzóságban.

A török elnök határozottan kijelentette, hogy országa nem hajlandó lemondani az Idlib kormányzóságban lévő török ellenőrző pontokról. Még akkor se, ha a szíriai kormányerők megtámadnák azokat. Ebben az esetben ugyanis Törökország megtenné a szükséges válaszlépéseket. Erdogan szerint ugyanis a jelen körülmények között nem érdemes kivonulniuk a szíriai területekről, és azt is elmondta, hogy az ellenőrző pontokat ,,a civilek védelme érdekében,, tartják fenn Idlib kormányzóságban.

Erdogan ugyanis azzal vádolja a szíriai kormányt, hogy felelős az Idlebben élő civilek elleni támadásokért. Pedig pont a Törökország által támogatott terrorista csoportok lövik időnként aknavetővel a szíriai civil lakosságot.

A török elnök az Ankarában tartott sajtótájékoztatón az Európai Uniót is bírálta és azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja a határt a menekültek előtt, akiket jelenleg Törökország tart vissza attól, hogy Európába menjenek. Angela Merkel német kancellártól például 40 milliárd dollárt követelt a menekült kérdés rendezésére.

Forrás: Orientalista.hu-Al-Isfahani

sokkaljobb-kommentár: A magyar kormány a jobbnál is jó kapcsolatot ápol a török diktátorral, aki november 7-én ismét ellátogat hozzánk. Vajon most hány milliárd adóforintunkkal távozik? A magyar zsoldosokkal együtt kurd harcosok (pesmergák) is őrzik a Mol észak-iraki olajmezőit, Isten tudja hány milliárd adóforintunkért? Mi lesz, ha a nagy kurd gyűlölő diktátor emiatt megtámadja majd ezt az olajmezőt? Miért kell az ilyen diktátorokkal szóba állni? Ráadásul még tankokat is veszünk tőle. Lehet, hogy NATO-tankokat fog eladni nekünk? Elvégre van miből, nagy NATO állomás van a törököknél.

Békéscsaba, 2019. szeptember 20.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből) Az ENSZ és az EU is milliárdokkal támogatja, és sok dolgozik is közülük, ennek ellenére áttolja őket a görögök és Európa nyakára. Lehet aztán a felszaporodó migránsok fotóival riogatni a magyarokat!