Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23947675

2019. október 22.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Előd napja van.
Holnap Gyöngyi napja lesz.

Erdogan Szíriát fenyegeti

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy Törökország nem fogja kivonni erőit azokról a megfigyelőpontokról melyek a szíriai Idleb kormányzóságban vannak. Éppen ezért megfenyegette a szíriai kormányt, hogy válaszlépésekre számíthat ha meggondolatlan lépéseket tenne a török csapatok ellen.

Erdogan a Reuters hírügynökség számára kijelentette, hogy a török és a szíriai kormány folyamatos kapcsolatban áll az Idlebben található megfigyelőpontok ügye miatt. Jelenleg ugyanis 12 török megfigyelőpont van Idleb kormányzóságban.

A török elnök határozottan kijelentette, hogy országa nem hajlandó lemondani az Idlib kormányzóságban lévő török ellenőrző pontokról. Még akkor se, ha a szíriai kormányerők megtámadnák azokat. Ebben az esetben ugyanis Törökország megtenné a szükséges válaszlépéseket. Erdogan szerint ugyanis a jelen körülmények között nem érdemes kivonulniuk a szíriai területekről, és azt is elmondta, hogy az ellenőrző pontokat ,,a civilek védelme érdekében,, tartják fenn Idlib kormányzóságban.

Erdogan ugyanis azzal vádolja a szíriai kormányt, hogy felelős az Idlebben élő civilek elleni támadásokért. Pedig pont a Törökország által támogatott terrorista csoportok lövik időnként aknavetővel a szíriai civil lakosságot.

A török elnök az Ankarában tartott sajtótájékoztatón az Európai Uniót is bírálta és azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja a határt a menekültek előtt, akiket jelenleg Törökország tart vissza attól, hogy Európába menjenek. Angela Merkel német kancellártól például 40 milliárd dollárt követelt a menekült kérdés rendezésére.

Forrás: Orientalista.hu-Al-Isfahani

sokkaljobb-kommentár: A magyar kormány a jobbnál is jó kapcsolatot ápol a török diktátorral, aki november 7-én ismét ellátogat hozzánk. Vajon most hány milliárd adóforintunkkal távozik? A magyar zsoldosokkal együtt kurd harcosok (pesmergák) is őrzik a Mol észak-iraki olajmezőit, Isten tudja hány milliárd adóforintunkért? Mi lesz, ha a nagy kurd gyűlölő diktátor emiatt megtámadja majd ezt az olajmezőt? Miért kell az ilyen diktátorokkal szóba állni? Ráadásul még tankokat is veszünk tőle. Lehet, hogy NATO-tankokat fog eladni nekünk? Elvégre van miből, nagy NATO állomás van a törököknél.

Békéscsaba, 2019. szeptember 20.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből) Az ENSZ és az EU is milliárdokkal támogatja, és sok dolgozik is közülük, ennek ellenére áttolja őket a görögök és Európa nyakára. Lehet aztán a felszaporodó migránsok fotóival riogatni a magyarokat!