Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27116550

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

EP-választás: Túléli-e Borsod a Fideszt?

Ezt a kérdést tette fel keddi, sajószentpéteri sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a Fidesz olcsó munkaerőre építő gazdaságpolitikájának egyik legnagyobb áldozata Borsod: az itt élők átlagfizetése 100 ezer forinttal marad el a fővárosi szinttől, sokaknak pedig már jobban megéri a közeli Szlovákiában munkát vállalni, mint a megyében. A Fidesz az alacsony bérszínvonalat nem problémának, hanem versenyelőnynek látja: béremelés helyett olcsó keleti vendégmunkásokat hoznak a térségbe, Tiszaújvárosba például törököket.

A Fidesz lemondott a térségről – tette hozzá Jakab Péter, aki szerint pénz is csak akkor jön a megyébe, ha abból Mészáros Lőrinc gazdagodhat – utalt a politikus a méregdrága M30-as autópályára, amit részben Mészáros Lőrinc érdekeltségei építenek. „Orbán strómanja úgy tűnik, a sajószentpéterieknek oly sokszor megígért 26-os elkerülőben már nem lát üzletet, valószínűleg ezért nem épül meg az útszakasz” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: írásbeli kérdésére azt válaszolta a kormány, hogy bár keresik az útra a pénzt, 2022-ig nem tervezik a megvalósítását.

Jakab Péter szerint a Fidesz nemet mondott Borsodra, május 26-án azonban a Borsodiak is nemet mondhatnak a Fideszre, ha a Jobbik programjára szavaznak, amely többek között a korrupció felszámolásával juttatna forrást a térségnek, legyen szó béremelésről, vagy a 26-os elkerülő megépítéséről.

Jobbik Borsod Megye

Forrás: jobbik.hu

Emlékeztető: „Főként Ukrajna felől jönnek befelé a vendégmunkások. Félő, hogy ennek bizony további jelentős következményei lesznek. Csak egy magyarországi állandó lakcím kell hozzá, ami lesz nekik, mert már kapják a lakcímkártyákat… Ha bejelentik oda a felmenőiket, jöhetnek magas  magyarországi nyugdíjért a szülők, nagyszülők. Mind a vendégmunkások, mind a felmenőik a már magyar nyugdíjat élvező ukrán állampolgárokhoz hasonlóan magyar választójoggal fognak rendelkezni. Az ingyenes betegellátáson túl rájárnak a szociális kasszára is. Általában jóval magasabb nyugdíjat kapnak, mint a magyarországi társaik.” (Részlet az Orbán migránsvárost csinál Kecskemétből (is) című cikkből) 

Emlékeztető: „Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében.” (gróf Széchenyi István)